Afbeelding

De absolute wereldtop komt in 2018 naar de Brouwersdam tijdens DAM-X!

Actueel 319 keer gelezen

Het evenement DAM-X groeit en nog nooit werden er zo veel wereldtoppers van verschillende windsurfdisciplines verwacht. Van 10-14 oktober is Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam voor de vierde keer gastheer van het Europees kampioenschap freestyle windsurfen en organiseert daaromheen het DAM-X event.

Niet alleen freestylers maar nu ook wave en slalom toppers komen naar de Brouwersdam om aanwezig te zijn bij deze internationale happening.

De grootste naam op het evenement komend jaar is Ricardo Campello. Mede dankzij Brunotti de hoofdsponsor van het evenement en van de prof komt Ricardo naar de Brouwersdam. Deze 3x freestyle world champion en 2x vice world champion in de golven (wave) is de meest radicale windsurfer ooit! Hij maakt sprongen tot wel 18m hoog en surft op de hoogste golven! Hij zal heel de week aanwezig zijn en verschillende interviews en handtekeningen sessies geven op zaterdag 13 en zondag 14 oktober. 

Verder zijn bij DAM-X aanwezig zijn Jordy Vonk, 4e op de wereld ranglijst in slalom. Hij doet mee aan de DAM-X Slalom evenals Kiran Badloe, een trainingsgenoot van Dorian van Rijsselberge die een grote kans heeft om naar de Olympische Spelen van 2020 te gaan. 

Naast deze jongens zijn er dit jaar uiteraard ook weer de toppers binnen het freestylen. Komend jaar sieren de beste freestylers ter wereld van 10 t/m 14 oktober de Brouwersdam. Aanwezig zijn Adrien Bosson (2e op de wereld ranglijst), Amado Vrieswijk (3e op de wereld ranglijst), Yentel Caers (4e op de wereld ranglijst), Steven van Broeckhoven (2011 world champion en 5e op de wereld ranglijst). Verder zijn er toppers als Anthony Ruenes en Tonky Frans aanwezig. Tonky maakt dit jaar de grootste kans om voor het eerst in zijn carrière Europees kampioen te worden.
Naast de wereldtop zijn er ook lokale helden die aan de start verschijnen. Bij het EK voor de profs komt Davy Scheffers uit Zierikzee uit op zijn thuisbasis en bij het jeugd EK varen o.a. Tijmen Meijer, Bodhi Kempen en Tigo Kort mee.

Bij de dames hebben we de grootste freestylester ooit Sarah-Quita Offringa (11x wereld kampioen freestyle) en haar aardsrivaal & Brouwersdam local Maaike Huvermann!

Dit spektakel mag je dus niet missen! Kom van 10 t/m 14 oktober langs op de Brouwersdam tijdens het DAM-X event en ontmoet de wereldtop en bezoek de side-events. Zo is er op 12 oktober het Friday Night Event met een spectaculaire board, fly en jump show, de Run by Night en live muziek en zijn er tijdens het weekend vele shows en clinics te volgen. Toegang is gratis! Voor informatie zie www.DAM-X.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant