Afbeelding
Foto: Annette den Dulk

Wandeltocht Ervaar het eilandgevoel op natuureiland Tiengemeten

Actueel 292 keer gelezen

Tiengemeten is een echt eiland. Het ligt middenin het Haringvliet in de Zuidwestelijke delta. Stap op zondag 21 oktober in Nieuwendijk (vlakbij Zuid-Beijerland) op de pont van 10.00 uur en je avontuur begint. Tijdens de wandeling met de gids van Natuurmonumenten ervaar je zelf de rust en de ruimte. Even (bijna) alleen op de wereld, weg uit de hectiek van alle dag. Laat je overdonderen door de natuur op het eiland. Dit eilandgevoel is een unieke belevenis!

Vogels, vogels, vogels

Tiengemeten is een (vrijwel) onbewoond eiland. En toch ben je er niet alleen. Tienduizenden vogels weten het natuureiland te vinden om uit te rusten, voedsel te zoeken of te broeden. Massaal zoeken zilverreigers, lepelaars, eenden en ganzen een plekje in het kommoeras van de Weelde. Luister naar hun gefluit en ervaar zelf de ruimte en de rust die de vogels op dit eiland vinden.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. Deze wandeltocht start om 10.15 uur (neem de pont van 10.00 uur vanaf Nieuwendijk – navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) en duurt 3,5 tot 4 uur. Stevige wandelschoenen, een verrekijker en een lunchpakket/drinken zijn noodzakelijk. Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,00 voor deze excursie, niet-leden € 8,00 en kinderen respectievelijk € 4,00 en € 7,00. Kinderen van OERRR betalen € 4,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant