Afbeelding

Samenzangavonden 'Liederen met een verhaal'

Actueel 209 keer gelezen

Nieuwe-Tonge/Sommelsdijk - Al jaren luisteren en zingen we bekende liederen als 'Abba Vader', 'Vaste Rots' en 'Veilig in Jezus armen'. Veel mensen weten niet dat achter deze liederen een bijzonder verhaal schuil gaat. Organist Eric Wolfert neemt u in twee avonden mee naar de oorsprong van de liederen. Zaterdag 20 oktober is de eerste avond in de Hervormde Kerk te Nieuwe-Tonge, het vervolg is op zaterdag 3 november in de Hervormde Kerk te Sommelsdijk.

De samenzang wordt begeleid door Eric Wolfert op het orgel en Ries Wessels bespeelt de trompet. Naast de liederen bevatten de programma's elk een muzikaal intermezzo en een orgelimprovisatie op verzoek. "Zoals er aan de liederen een verhaal zit hebben veel mensen ook een lied wat voor hen speciaal is, daar zit een persoonlijk verhaal aan, voor die liederen is ruimte in de orgelimprovisatie", aldus Wolfert die hiervoor de prachtige kerkorgels van Blank (Nieuwe-Tonge) en Abraham Meere (Sommelsdijk) tot zijn beschikking heeft. Over elk lied zal het verhaal worden verteld, daarna volgt de samenzang.

De aanvang van beide avonden is 19.30u. De toegang is gratis en bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om mee te zingen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant