Afbeelding

"Garden of life" Digitaal Oefencafé

Actueel 182 keer gelezen

Garden of life – film in het kader van de Geheugenbibliotheek

In Bibliotheek Middelharnis is de Geheugenbibliotheek gevestigd; een collectie boeken en hulpmiddelen voor mensen (en hun mantelzorgers) voor dementie. Op woensdagavond 10 oktober wordt in de Bibliotheek in Middelharnis, in het kader van de Geheugenbibliotheek de aangrijpende documentaire "Garden of life" vertoond.
Ooit reisde de nu 82-jarige Leo graag samen met zijn echtgenote Riet naar onbekende oorden. Maar sinds de eerste tekenen van Alzheimer zich manifesteerden, verkiest de schoonvader van filmmaker Marco Niemeijer zijn achtertuin boven iedere andere plek. Daar, tussen zijn geliefde bomen en planten, probeert Leo grip te houden op zijn steeds verwarrender wordende bestaan. Een jaar lang filmt Niemeijer hem, elke maand en van seizoen tot seizoen. Weer of geen weer, Leo is altijd in zijn probleemloze toevluchtsoord te vinden.
Deze avond zijn ook de casemanagers Dementie aanwezig, zodat de documentaire extra verhelderd kan worden en er vragen over dementie gesteld kunnen worden.
Woensdag 10 oktober|Aanvang 19:30 uur|Bibliotheek Middelharnis|€7,50 / ledenprijs €5,00
Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Digitaal Oefencafé
Vanaf vrijdag 5 oktober heeft het Digicafé in de Bibliotheek in Middelharnis een doorstart gemaakt onder de noemer Digitaal Oefencafé.
Iedere vrijdag kunt u tussen 10 en 11:30 uur terecht bij het Digitaal Oefencafé. U kunt hier terecht met: -al uw vragen op digitaal gebied: van het installeren van een programma tot het sturen van een email. Maar ook als u gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop of vragen heeft over het rubriceren van uw foto's op uw computer. Daarnaast kunnen (ex-)cursisten van de cursus Klik en Tik het Digitaal Oefencafé gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team van vrijwilligers aanwezig u om een stapje verder te helpen.
Plaatsen reserveren niet noodzakelijk. Loop gewoon binnen en schuif aan. De koffie staat klaar. Iedere vrijdagmorgen van 10-11:30 uur |Bibliotheek Middelharnis | Kerkepad 11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant