Driehonderd kinderen krijgen natuurles aan de Grevelingen | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
De buitenlesdag Grevelingenweek is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin men de natuur van de Grevelingen zelf kan beleven.
De buitenlesdag Grevelingenweek is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin men de natuur van de Grevelingen zelf kan beleven. (Foto: )

Driehonderd kinderen krijgen natuurles aan de Grevelingen

  •   46 keer gelezen   Actueel

Op 12 oktober krijgen driehonderd leerlingen van basisscholen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland natuurles op een locatie aan de Grevelingen. Kinderen leren over de bijzondere deltanatuur van de Grevelingen en gaan op excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer.

De buitenlesdag Grevelingenweek is een voorproefje op de Grevelingenweek, waarin jong en oud de mooie natuur van de Grevelingen zelf kunnen beleven. De Grevelingenweek gaat op 20 oktober van start en duurt t/m 28 oktober.

Zesentwintig scholen schreven zich vooraf in voor de buitenlesdag. Helaas was er maar plaats voor tien scholen. Daarom zoeken IVN, Staatsbosbeheer en NME Schouwen Duiveland naar mogelijkheden om komend voorjaar nog een keer een buitenlesdag te organiseren. Vincent van der Veen (IVN Natuureducatie): "op zo'n buitenlesdag leren kinderen over de natuur als ze er midden in staan, dat is weer een hele andere manier van leren en veel leuker dan uit een boekje".

De Grevelingenweek betrekt inwoners, toeristen, ondernemers en recreanten bij de Grevelingen en is een initiatief van IVN Natuureducatie samen met Staatsbosbeheer, Provincie Zeeland, Provincie Zuid-Holland, NME-centrum Schouwen-Duiveland en verschillende recreatieondernemers.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>