Drie docenten zijn geslaagd voor hun vierjarige opleiding integrale yoga, een bekroning op hun intensieve studie van de afgelopen jaren.
Drie docenten zijn geslaagd voor hun vierjarige opleiding integrale yoga, een bekroning op hun intensieve studie van de afgelopen jaren.

Diploma uitreiking bij Yoga de Toermalijn

Actueel 343 keer gelezen

Bij Yogaschool de Toermalijn in Sommelsdijk zijn op 21 september drie docenten geslaagd voor hun vierjarige opleiding integrale yoga. Dit heuglijke feit is een bekroning op hun intensieve studie van de afgelopen jaren.

Praktijk en Yogaschool de Toermalijn is sinds 2004 een begrip op Goeree Overflakkee. Begonnen als Praktijk voor natuurgeneeskunde en later uitgebreid met de Yogaschool waar yogalessen, cursussen en opleidingen worden gegeven.

Brede regio
Vanuit een brede regio: Zeeland, Zuid Hollandse eilanden, Brabant, Rotterdam en zelfs uit het Oosten en Noorden van het land komen leerlingen naar Sommelsdijk om hier de opleiding te volgen tot docent integrale yoga. Het unieke van deze opleiding is dat je de leerjaren los kunt volgen en daarbij zelf kunt bepalen hoelang je de studie wilt voortzetten. Na vier jaar studie, het schrijven van een scriptie en een eindpresentatie ontvang je een erkend diploma van de SYN, de Samenwerkende Yogadocenten Nederland. Dit is een landelijke vereniging die de kwaliteit en de inhoud van de yogaopleiding bewaakt.

Docent
Ook is het mogelijk om je bij de Toermalijn als docent te specialiseren op een bepaald gebied, zoals kinderyoga, yoga voor senioren of yin yoga. Veel leerlingen kiezen voor deze Yogaschool vanwege de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en begeleiding en de toegankelijkheid van integrale yoga.

Voor iedereen
Integrale yoga is namelijk niet alleen bedoeld voor mensen die superlenig zijn, maar voor iedereen is er een mogelijkheid om op zijn of haar eigen niveau de lessen te volgen. Wat daarbij opvalt is dat het eigen lichaam als uitgangspunt wordt genomen, je zoekt naar je grens en probeert door middel van intensieve aandacht en het volgen van de adem die grens wat te verleggen. Zo komt er meer ruimte in je lichaam, verbetert de adem en de concentratie en word je je bewust van je eigen Zelf en de verbinding met de kosmos. http://www.praktijkdetoermalijn.nl

Informatie
De lessen en opleidingen worden gegeven op de Oostdijk in Sommelsdijk. Iedereen die interesse heeft in integrale yoga, zowel voor gewone lessen als voor opleidingen, is van harte welkom voor een proefles, een kennismakingsgesprek en een kopje thee. www.praktijkdetoermalijn.nl tel. 0622052693

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant