Zingen helpt tegen stress (Excelsior Dirksland) | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl
Last van stress tijdens een drukke werkdag? Kom dan op woensdagavond eens langs bij het gemengd koor Excelsior Dirksland.Het 110-jarige koor repeteert van 19.45 uur tot 22.00 uur in de Schakel te Dirksland.
Last van stress tijdens een drukke werkdag? Kom dan op woensdagavond eens langs bij het gemengd koor Excelsior Dirksland.Het 110-jarige koor repeteert van 19.45 uur tot 22.00 uur in de Schakel te Dirksland. (Foto: )

Zingen helpt tegen stress (Excelsior Dirksland)

  •   26 keer gelezen   Actueel

Dirksland - Nederland telt zo'n 1,7 miljoen koorzangers. Zingen is daarmee zelfs populairder dan voetballen. Daarnaast is zingen ook nog heel gezond voor je.

Uit universitair onderzoek is gebleken dat zingen effect heeft op het stressniveau in je lichaam en het tevens je weerstand verhoogt. Tijdens het onderzoek werd bij leden van een koor bloed afgenomen en onderzocht. De waardes immuunglobuline A en het cortison waren gestegen door het zingen. Na een uur zingen was er een duidelijke verhoging te zien.

Maar dat is niet de enige reden om juist te gaan zingen. Tijdens het zingen wordt de ademhaling dieper, wat goed is voor je bloedsomloop. Een diepere ademhaling werkt daarnaast ook ontspannend. En vergeet ook niet het stressverlagende effect door het plezier dat je hebt als je zingt. Regelmatig zingen werkt dus stressverlagend.
Zingen zorgt ervoor dat je dus beter in je vel zit. Door te zingen activeer je jouw ademhaling waardoor je lichaam en geest ontspant. Zingen is dus een gezonde activiteit die heel effectief is tegen stress, burn-out en overspannenheid.
Zet het in als therapie en het draagt bij aan een positievere levenshouding. Als je gaat zingen gebeurt er van alles in je lichaam…en het leuke van zingen in een koor is dat je het niet alleen hoeft te doen.

Last van stress tijdens een drukke werkdag? Kom dan op woensdagavond eens langs bij het gemengd koor Excelsior Dirksland. Het 110-jarige koor repeteert van 19.45 uur tot 22.00 uur in de Schakel te Dirksland, Beatrixlaan 31.

Informatie
Zie ook de website van het koor op www.gemengdkoorexcelsior.nl
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>