Bovenaanzicht Christelijke basisschool Eben Haëzer in Goedereede/Havenhoofd. (Foto: Bjorn Mierop)
Bovenaanzicht Christelijke basisschool Eben Haëzer in Goedereede/Havenhoofd. (Foto: Bjorn Mierop) Foto: Picasa

Viering 95 jaar Eben Haëzerschool

Actueel 463 keer gelezen

Goedereede/Havenhoofd - Op vrijdag 28 september is het feest en open huis op de Eben Haëzerschool. Met een talentenconcert en een kinderkoor van ruim 100 kinderen onder leiding van Berdien Dekker viert de school het feit dat in 1923 de school Vereniging voor Christelijk Onderwijs werd opgericht. Reden voor dankbaarheid en een schoolproject met de titel "Op de Eben Haëzerschool ben je als een vis in het water".

In het 95 jarig bestaan van de school is er veel veranderd. De school is meegegaan met de tijd en onderwijsvernieuwingen en behoort sinds 2013 tot de Kindwijs scholengroep. Het team bestaat nu alleen uit bevlogen en enthousiaste juffen.De leerkrachten zijn heel deskundig en gespecialiseerd in leerlingen met bijzondere onderwijs behoeftes en gedrag. De school levert goede onderwijs prestaties.
Modern
Op de Eben Haëzerschool wordt gewerkt met moderne lesmethodes, er wordt veel gebruik gemaakt van digitale leermiddelen en er wordt les gegeven met aandacht voor verschillende werkvormen en met inzet van verschillende talenten van kinderen. Bij het onderwijs wordt altijd gezocht naar manieren om te leerlingen hier optimaal bij te betrekken. Kinderen leren zelfstandigheid en zijn betrokken en eigenaar van hun eigen leerproces en de doelen waaraan ze werken. Zo hebben alle kinderen een portfoliomap met hun eigen werk en zijn kinderen vaak ook zelf bij hun voortgang gesprekken aanwezig.

Christelijk
Wat niet is veranderd is de Christelijke identiteit van de school.De Christelijke identiteit loopt als een gouden draad door de school en het onderwijs. De Bijbel als het woord van God staat centraal in de school, tijdens de Bijbelverhalen , in prachtige zang en tijdens de jaarlijkse Christelijke vieringen waarbij de kinderen ook altijd volop hun talenten laten zien.

Viering
95 jaar Christelijk Onderwijs is een groot goed, juist in deze tijd, en reden tot dankbaarheid voor het team, de commissies, de ouders en de kinderen van de school. Op 28 september ' s ochtends zijn bewoners van het Havenhoofd uitgenodigd voor koffie met gebak en het talentenconcert door de kinderen. Ouders, belangstellenden, oud-leerlingen en hun families zijn die dag 's middags welkom. Het talentenconcert begint dan om 16.00 uur en hierna is het open huis en kan al het mooie kinderwerk vanwege het project bewonderd worden. Gebakken vis en patat horen erbij; een traditie op het schooltje in het mooie vissersdorp in de duinen van het Havenhoofd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant