Afbeelding

Boek&Film Geschiedenis Website

Actueel 242 keer gelezen

Boek&Film – Het wonderkabinet

In de loop der jaren zijn er duizenden boeken verfilmd. 4 keer per jaar programmeren het Filmhuis en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zo'n boekverfilming. Op donderdagavond 27 september wordt in het Diekhuus in Middelharnis de verfilming van het boek "Het Wonderkabinet – B. Selznic" vertoond.

De film vertelt het verhaal van Ben en Rose. Ze verlangen beiden stiekem naar een ander leven. Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droomt over een mysterieuze actrice, van wie ze het leven bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een wonderbaarlijke ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken naar wat ze missen.

Donderdag 27 september|Aanvang 20:00 uur|Het Diekhuus, Middelharnis|€6,50 / ledenprijs €5,00
Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Maand van de Geschiedenis – Film met inleiding door Regisseur - Patria

Op zaterdagmiddag 29 september wordt om 15:00 uur in de Remonstrantse Kerk in Sommelsdijk (Voorstraat) de Verfilming van het boek Patria vertoond. De film wordt ingeleid door de regisseur Klaas van Eijkeren. De film PATRIA vertelt het waargebeurde verhaal van Arthur Knaap (Timothy Flohr), een Nederlands-Indische jongen die tijdens de Eerste Wereldoorlog als soldaat van het Vreemdelingenlegioen in de loogravenoorlog terecht komt. Daar wacht de jonge Arthur een grote ontnuchtering wanneer de gruwelen van de loopgravenoorlog hem in versneld tempo volwassen doen worden.
Zaterdag 29 september|Aanvang 15:00 uur|Remonstrantse Kerk, Voorstraat Sommelsdijk|€7,50 / ledenprijs €5,00
Aanmelden: aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Websites

Alle activiteiten zijn te vinden op www.bzhd.nl/activiteiten en www.bzhd.nl/cursussen
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant