De oefeningen met de kettlebell combineren krachttraining en cardiotraining, iets dat maar weinig sportmethodes doen.
De oefeningen met de kettlebell combineren krachttraining en cardiotraining, iets dat maar weinig sportmethodes doen. Foto: Dusan Petkovic

Kettlebell Sport bij TotalBody Health centre in Stad

Actueel 430 keer gelezen

Stad aan 't Haringvliet - Een nieuwe training waar iedereen waanzinnig enthousiast over is. Een kettlebell training is een functionele, gevarieerde en stoere intensieve training voor het hele lichaam, gericht op coördinatie, snelheid, kracht en flexibiliteit. Trainen met kettlebells zorgt voor een gezonder en strakker lijf.

De oefeningen met de kettlebell combineren krachttraining en cardiotraining, iets dat maar weinig sportmethodes doen. Deze overalltrainingen gaan dan ook voor een sneller resultaat zorgen. Kettlebell training is enorm effectief wanneer je wilt afvallen. Voor een deel heeft dat te maken met extra calorieën verbranden. Ook stimuleer je de productie van het zogenaamde groeihormoon door kettlebell trainingen te doen. Dit hormoon vervult diverse functies, maar staat er vooral om bekend dat het je verbranding stimuleert.

Naast lichaamsbouw en spieren brengt kettlebell training nog een aantal mooie voordelen met zich mee. Zo is de kracht die je ermee opbouwt heel effectieve kracht. Deze kracht kun je in het dagelijks leven goed inzetten. Je traint immers niet alleen de zichtbare hoofdspieren, maar ook de verscheidene hulpspieren die helpen om grotere inspanningen te verrichten. Vrouwen en mannen krijgen overigens geen ´bodybuilderslichaam´ van krachttraining met de kettlebell. Alleen een slanker en beter gevormde bouw.

Je moet kettlebell training zelf ervaren, voelen en meemaken om volledig de voordelen te begrijpen die het kan bieden. Dus of je nu traint voor jouw eerste 10 km hardlopen, een professionele atleet bent, wil afvallen, gewoon fitter wil worden en je beter wil voelen of om explosiever te worden bij vechtsport of een effectievere manier van fitness zoekt, dan kun je donderdag van 20.00-21.00 uur dit zelf ervaren in een proefles.

Graag vooraf aanmelden 0187-611735 TotalBody Health centre Stad aan het Haringvliet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant