Cursusleider is ds. A.L. Molenaar, tel. 0113 – 603 407, secretaris T. Grinwis tel. 0187 – 681 980 e-mail: cursustvgmiddelharnis@gmail.com
Cursusleider is ds. A.L. Molenaar, tel. 0113 – 603 407, secretaris T. Grinwis tel. 0187 – 681 980 e-mail: cursustvgmiddelharnis@gmail.com

Theologische Vorming Gemeenteleden

Actueel 172 keer gelezen

Middelharnis - Op 29 september om 9:10 uur begint voor de regio Zuidwest Nederland te Middelharnis het nieuwe cursusjaar van de cursus Theologische Vorming Gemeenteleden. De opzet van de cursus is geheel vernieuwd. De bedoeling is om te starten met een basiscursus van één seizoen. Na afloop van het seizoen is er een mogelijkheid om het volgende seizoen in te stappen in een tweejarige vervolgcursus. Ook het cursusseizoen wordt ingekort en zal nu lopen tot circa medio mei 2019. De lestijden zijn van 9:10 uur t/m 12:45 uur. De cursus wordt gegeven in het Hervormd centrum De Hoeksteen aan de Ring 13 te 3241 CE Middelharnis.

Voor nieuwkomers is de eerste morgen een vrijblijvende kennismakingsmorgen. Het uitgangspunt van deze cursus is de Bijbel en de daarop gegronde Belijdenisgeschriften met het doel om gemeenteleden naar de gereformeerde traditie te vormen en toe te rusten. Ieder die zich daarin kan vinden, is welkom, ongeacht leeftijd, kerkverband of opleiding. In de cursus wordt o.a. aandacht geschonken aan verdieping van de kennis van de Bijbel en de Belijdenisgeschriften. Bezinningsvragen op dogmatisch en ethisch vlak komen daarbij aan de orde. De kerkhistorische context wordt niet uit het oog verloren. Ook aan de praktische invulling van het geloof en het betrokken zijn bij de zending wordt aandacht geschonken. De cursus rust niet alleen toe om persoonlijke groei en vaardigheden van praktische aard te verkrijgen maar ook om op professionele wijze invulling te geven aan de vele taken die er binnen het kerkelijke werk van de gemeente zijn te verrichten.

Na de basis- en de vervolgopleiding is het mogelijk om deel te nemen aan de verdiepingscursus die "Studium Generale" wordt genoemd. Het is een soort opfriscursus voor oud-cursisten die na het behalen van het certificaat Theologische Vorming voor Gemeenteleden met de studie verder willen gaan. Deze cursus bestaat uit 8 morgens. Elke docent neemt dan eenmaal per maand een hele morgen voor zijn rekening. Deze cursus start 13 oktober a.s. Het jaarthema staat dit seizoen in het teken van het 70 jarige bestaan van de Staat Israël.

In Middelharnis zijn momenteel als docenten de volgende Hervormde predikanten werkzaam: ds. A.L. Molenaar te Yerseke, ds. M.A. Post te Stavenisse, ds. P.L de Jong te Rotterdam, ds. J.C. Klein te Bleskensgraaf, ds. A. van Vuuren te Capelle ad IJssel en ds. P. Wijnberger te Bleiswijk. U krijgt ca. 16 morgens van 9:15 tot 12:45 uur les in zeven vakken: Oude en Nieuwe Testament, dogmatiek, kerkgeschiedenis, ethiek, zending/oecumene en praktische theologie. Definitieve inschrijving kan ook na het meemaken van de kennismakingsmorgen. . Voorlopige opgave kan nu al! Zie www.cursustvg.nl.

Het is voor de organisatie wel gewenst dat u de cursusleider tijdig van te voren laat weten, dat u van plan bent op de kennismakingsmorgen te komen. Voorlopige opgave kan nu al! Zie ook onze website: www.cursustvg.nl. Cursusleider is ds. A.L. Molenaar, tel. 0113 – 603 407. Het secretariaat berust bij de heer T. Grinwis tel. 0187 – 681 980 e-mail: cursustvgmiddelharnis@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant