Tamara (links) en Peter Hobbel dansen met de New Western Dancers elke woensdagavond in de Melishof.  Foto: Sam Fish
Tamara (links) en Peter Hobbel dansen met de New Western Dancers elke woensdagavond in de Melishof. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Kom dansen bij New Western Dancers

Actueel 645 keer gelezen

Zoek je nog een leuke hobby en heb je altijd al willen weten of line-dancing iets voor jou is? Dit is je kans! Op zaterdag 17 november is er een dansavond in de Melishof te Melissant. Gratis toegankelijk voor iedereen!

Door Sam Fish

"We hebben ontzettend leuke groep dansers," vertelt Tamara Hobbel, één van de dansleraressen. "We hebben een beginnersgroep en één voor gevorderden, maar we merken dat het vaak in elkaar overloopt. De beginners blijven hangen, de gevorderden komen iets eerder. Daaraan merk je dat iedereen het hartstikke gezellig vindt om mee te dansen."

Tamara danst inmiddels al twintig jaar. "Mijn moeder deed dat altijd en ik mocht kiezen tussen ballet of line-dance. Ik heb voor line-dance gekozen en ben nooit meer gestopt," vertelt ze. "Ongeveer acht jaar geleden heb ik ook mijn man Peter meegenomen naar een les en inmiddels runnen we de vereniging." Die vereniging is sinds twee weken te vinden in de Melishof. "We hopen dat we meer mensen kunnen enthousiasmeren voor line-dance. We hebben een leuke club, maar met meer leden weten we ook zeker dat we nog wat langer door kunnen."

Nieuwe leden
Om nieuwe leden een warm welkom te geven doet het stel een mooi aanbod. "De eerste les is sowieso gratis, want je moet er wel eerst achter komen of je het überhaupt leuk vindt om te doen en daarna is de eerste maand na inschrijving voor de helft van de prijs," vertelt Peter. "Eén avond is niet altijd genoeg om een echte indruk te krijgen van de mensen of van het dansen zelf en als de eerste maand voor de helft van de prijs is, dan is het geen rib uit je lijf om het eens te proberen."

Line-dance
De term 'line-dancing' brengt nog wel eens het beeld met zich mee van mensen in cowboylaarzen met kleurrijke overhemden, broeken met franjes en een cowboyhoed die op een rijtje stijfjes staan te dansen. "Dat is hier totaal niet aan de orde," zegt Tamara snel. "Ja, je danst in een rijtje, maar we staan vaak kris kras door elkaar. We dansen ook gewoon in normale kleding op normale schoenen, gewoon wat je zelf lekker vindt. Als je het prettig vindt om te dansen op cowboylaarzen dan houdt niemand je tegen, maar de meesten bij ons komen gewoon op sneakers. Lekker comfortabel." Daarnaast wordt er ook niet alleen gedanst op countrymuziek. "Er zitten wel echte countrynummers tussen, maar we hebben ook dansjes op gewone moderne pop-muziek."

Dansavond
De avond van 17 november begint om 20.00 uur in de Melishof, de deuren openen een half uurtje eerder. "We hebben een goodiebag voor de eerste honderd mensen die binnenkomen en we hebben een paar prachtige aanbiedingen," laat Tamara weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant