Afbeelding

De Overkant vertoont "De Komst van Joachim Stiller"

Actueel 207 keer gelezen

Ouddorp - De Komst van Joachim Stiller wordt vertoond op donderdag 27 september om 19.30 uur. De Overkant is open vanaf 19.00 uur. Kaartjes via VVV telefoon 0187-681789

De komst van Joachim Stiller als film was een televisieserie uit 1976 van de Vlaamse regisseur Harry Kümel. Evenals Lampo's gelijknamige boek is 'De komst van Joachim Stiller' geënt op het magisch realisme, een kunststroming waarbij het dagelijks leven door het onverklaarbare wordt verstoord. Naarmate het verhaal vordert neemt de spanning toe. Kümels werk geeft een sfeerbeeld van het Antwerpen uit het midden van de jaren zeventig.

Een Antwerpse journalist ziet zijn dagelijks leven in toenemende mate verstoord door onverklaarbare verschijnselen, zoals een authentieke brief uit 1919, die een gebeurtenis van veel latere datum vermeldt. Omdat deze verstoringen steeds met de naam 'Joachim Stiller' zijn verbonden, raakt de journalist erdoor geobsedeerd.
De ontknoping, die veel te maken heeft met zijn traumatische ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog, vindt plaats bij een psychiater – en later ook bij een verlaten spoorwegstation in een Antwerpse buitenwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant