Voor de Fado kunt u terecht in Ons Huis op 3 oktober om 20:00 uur.
Voor de Fado kunt u terecht in Ons Huis op 3 oktober om 20:00 uur.

Portugese Fado-avond in Herkingen

Actueel 288 keer gelezen

Herkingen - In verenigingsgebouw Ons Huis vindt op woensdag 3 oktober om 20.00 uur een Fado-avond plaats met drie topmusici uit Portugal! Deze tweeënhalf uur durende avond wordt georganiseerd door een inwoner van Herkingen, Jan Hofman, en is een unieke gelegenheid om dichtbij huis een concert bij te wonen.

Fado, het Portugese levenslied, is ontstaan in de armoedige wijken van Lissabon begin negentiende eeuw en heeft sinds enkele jaren de status van werelderfgoed. Inspiratie voor deze muziek wordt gehaald uit het dagelijks leven en staat bol van de gevoelens van verdriet en melancholie maar ook blijdschap en verlangen.

In Herkingen maakt het Fadotrio César Matoso, Ricardo Martins en Paulo Feitara zijn opwachting en wisselt de Fado af met virtuoos gitaarspel. Zanger César behoort tot de nieuwe generatie en heeft inmiddels twee cd's uitgebracht. Zijn veelzijdigheid en unieke stem heeft hem al naar Spanje, Frankrijk en Amerika gebracht en nu dus naar Herkingen. Hij wordt ondersteund door gitarist Ricardo Martins: studiomuzikant, componist en begeleider van diverse Portugese zangers en zangeressen. Paulo Feitara maakt het trio compleet en heeft al bijna 40 jaar ervaring in de Fadomuziek, was begeleider van onder meer zangeres Dolce Puntes en maakte in 2000 deel uit van de band Van de musical Amalia waarmee hij zes jaar heeft rondgetoerd en 16 miljoen bezoekers heeft getrokken.

Kaarten zijn te koop bij Dagwinkel Herkingen of via info@onshuisherkingen.nl.
https://www.youtube.com/watch?v=4BhDGu6d9pQ
https://www.youtube.com/watch?v=LCokbGt3-9o
https://youtu.be/ZQwvvFRW6GA

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant