Femke Slingerland aan de leidsels met Jeroen van de Ende als groom. (Foto: Pieter van Es)
Femke Slingerland aan de leidsels met Jeroen van de Ende als groom. (Foto: Pieter van Es)

Oefendag bij Menvereniging "Vier in- Een"

Actueel 271 keer gelezen

Ouddorp - Lol met je Knol, daar ging het afgelopen zaterdag om tijdens de Oefendag van Menvereninging "Vier in-Een", te Ouddorp.

De vaardigheden van de menners met hun groom werden de hele dag op de proef gesteld tijdens de drie onderdelen die gereden moesten worden.
Een wegtraject van 15 km door de prachtige duinen , vervolgens door het gezellige dorp, terug naar het hoofdterrein van tankstation "de Haan". Onderweg moesten er wel even drie hindernissen genomen worden die bij leden op hun privé terrein plaats vonden.
Niet een, niet twee keer, maar je mocht het net zo vaak proberen totdat je zelf tevreden was. Op het hoofdterrein stond er een alternatieve vaardigheid op het programma, waarbij er zoveel mogelijk punten in maximaal drie minuten verzameld moesten worden, sommige deelnemers waren zo snel dat ze binnen de drie minuten klaar waren. Als slot een zestal behendigheidsproeven, van stilstaan, keer-wendingen tot zo langzaam mogelijk draven zonder in stap te vallen. Dit alles resulteerde in veel lol van de deelnemers met de viervoeters en dat was precies het doel van de organisatie!Al met al een geslaagde dag waarin het bestuur en de deelnemers hun dank uitspreken aan de vele vrijwilligers en de eigenaren van de beschikbaar gestelde terreinen.



Menvereniging "Vier- in Één" is op 10 november 1997 opgericht door een klein groepje actieve vierspanrijders. Uiteraard waren ook enkelspan en tweespanrijders van harte welkom. De vereniging heeft als doel het bevorderen van de mensport, in alle vormen, met uitzondering van de draf- en rensport.
Bron: www.menverenigingvierineen.nl/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant