Een van de thema's die aan de orde komt zijn de Prerafaëlieten.
Een van de thema's die aan de orde komt zijn de Prerafaëlieten.

Kunstgeschiedenis op GO voor seizoen 2018-2019

Actueel 402 keer gelezen

Sommelsdijk - Het nieuwe programmaboekje van de Stichting Kunst en Cultuur Educatie (KCE) Goeree-Overflakkee voor het seizoen 2018-2019 is uit. Hierin informatie over de KCE-activiteiten.

Er worden in totaal 10 cursussen en lezingen kunstgeschiedenis aangeboden, waarvan er twee worden afgesloten met een excursie. De docenten Frank Swagemakers, Imelda van der Linden en Hans van der Wulp zijn bereid gevonden hun activiteiten voor het nieuwe cursusjaar voort te zetten.

Onderwerpen zijn o.a. Japanisme, Prerafaëlieten, Opera, Rembrandt, zelfportretten van vrouwen, zwarte farao's en de literatuur uit onze Tachtigjarige Oorlog.
Ook voor het aankomend seizoen worden er bustochten georganiseerd. Zo is er een excursie naar het Drents Museum waar we de tentoonstelling bezoeken over de periode waarin Zwarte Farao's over het Egyptische rijk heersten.

Een andere excursie gaat naar Den Haag. Daar bekijken we het wondere werk van Escher met daarin de dimensies en perspectieven die wel lijken op de onze, maar toch net even anders zijn. Ook staat dit jaar een opera voorstelling op het programma en mag een bezoek aan het Concertgebouw in Amsterdam met een zaterdagmatinee concert niet ontbreken.
Uiteraard is het gehele aanbod ook te bekijken op de nieuwe website: www.kcego.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant