In het midden Sommelsdijker Bas van de Veer met zijn 4,5 jarige teefje Sita die de eerste prijs won.
In het midden Sommelsdijker Bas van de Veer met zijn 4,5 jarige teefje Sita die de eerste prijs won.

Bas van de Veer Belgisch Kampioen DogDartbee

Actueel 376 keer gelezen

Bas van de Veer uit Sommelsdijk heeft zondag 12 augustus met zijn 4,5 jarige teefje Sita de 1e plaats behaald in de open klasse Belgisch Kampioenschap DogDartbee. De zestigjarige Bas heeft tot vorig jaar altijd in Dirksland gewoond en is instructeur bij de dogfrisbee school 'Endless Dog Fun'.

Over de gehele dag waren er tijdens het Belgisch Kampioenschap DogDartbee 4 poules van 5 worpen frisbee om punten te scoren. In dit parcours scoorde hij zelfs één keer een BullsEye van 100 punten!

DogDartbee
DogDartbee is een combinatie van darten en honden frisbee distance sport. Het is een echte samenwerking tussen baas en hond waarbij er rekening gehouden moet worden met weersomstandigheden, vooral de wind. De timing van de hond is belangrijk bij het in de lucht volgen van de frisbee tot het opspringen in de hoogte, dan uit de lucht happen en veilig neerkomen met de frisbee in de bek. Vervolgens moet de frisbeeschijf worden terug gebracht voor de volgende worp en dat binnen 90 seconden.
Op goed vlak gemaaid terrein is een parcours uitgetekend in kalkbelijning met een cirkeldoorsnede van 6.5 meter met drie banen van één meter breed naar binnen tot uiterlijk een kleine cirkel doorsnede van 50 cm overblijft, ook wel "BullsEye"genoemd. Als de hond daarin met één voorpoot landt tijdens het vangen en de frisbee vasthoudt, is dat 100 punten waard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant