Afbeelding

Jasmin Ali – Viool en piano

Actueel 370 keer gelezen

Goedereede - Tijdens de 20e Goereese  Kunstdagen, op woensdag 1 augustus, treedt op in de Toren van Goedereede Yasmin Ali met piano en viool. Jasmin is opgeleid als klassieke muzikante. Toen zij 6 jaar was begon zij reeds aan de opleiding viool spelen en op 12 jarige leeftijd startte zij de opleiding klassieke piano.

Zij is geboren in Bonn als dochter van Iraakse vluchtelingen van Perzische afkomst, die 39 jaar geleden naar Duitsland vluchtten. In 2012 heeft zij haar master in de muziekwetenschappen, psychologie en  Engelse literatuur gehaald aan de universiteit van Bonn.  Zij was vele jaren lid van het universiteitsorkest van Bonn en lid van het Palestine Youth Orchestra, dat in de vluchtelingenkampen van Ramallah, Jeruzalem, Haifa, Libanon, Damascus en Bahrein speelde.

Haar passie gaat uit naar Crossover-muziek en improvisaties vanuit verschillende muziekrichtingen. Haar verrassende en onverwachte muzikale creaties resulteren vanuit haar samenwerking met verschillende muzikanten en hun instrumenten.

Jasmin ziet muziek als een sleutel naar een universele taal, die zowel ons gevoel raakt, alsook de  filosofie van het zijn. Doordat zij  zoveel mogelijk  improvisaties en onverwachte muziekstijlen met elkaar verbindt, creëert zij een sfeer die meditatief is. Begeleid haar op haar muzikale reis vol emoties en inspiratie. Het concert vindt plaats in de Toren van Goedereede. Begin van het optreden om 19.00 uur. De toegang is door sponsoring gratis. Vol = vol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant