Afbeelding

"Het dak eraf" in prachtige musical op C.B.S. De Bron

Actueel 599 keer gelezen

Oude-Tonge – Vorig jaar kregen de bewoners van Woonzorgcentrum Ebbe en Vloed voor het eerst de uitnodiging om de musical bij te wonen. Basisschool De Bron staat op een steenworp afstand van het zorgcentrum en na het succes van vorig jaar werd er weer een optreden gepland voor 'de buren'. Ook dit keer werd er massaal gehoor gegeven aan de uitnodiging en zo toog maandagmiddag 9 juli j.l. een lange stoet van rolstoelers, rollators en mantelzorgers van Ebbe en Vloed naar de school.

Dit keer was er gekozen voor de  vrolijke musical "Het dak eraf". Een daklozencentrum moet verhuizen naar een oude leegstaand landhuis. Irma de chef-kok van het centrum, gespeeld door Elaine, neemt samen met de daklozen het huis in bezit. Maar wat is dat nu? Er staat nóg een groep op de stoep om het landhuis te gaan bewonen: Griselda Goudsmit voorzitter van de miljonairsclub, gespeeld door Iris, wil samen met een groep miljonairs ook in het huis.

Wat blijkt? Wethouder Lach-en-Traan, gespeeld door Tim, heeft besloten dat de daklozen én de miljonairs vanaf nu onder een dak wonen. En wat voor een dak! Er zitten complete gaten in. Donkere wolken pakken zich samen boven het landhuis.

Terwijl de louche aannemer Diederik Nattigheid, gespeeld door Daniël, met grote onkunde het dak probeert te repareren, proberen beide groepen samen te leven. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Als oplossing is er een rode lijn getrokken, die het huis in twee gelijke stukken verdeelt. Maar is dit wel de juiste oplossing?

Per minuut neemt de hilariteit toe, wanneer beide partijen aan de slag gaan om een feestavond te organiseren voor de opening van hun deel van het landhuis. Wacht eens even? Twee feesten tegelijk? Als dat maar goed komt!

De leerlingen op De Bron maakten er in ieder geval een feestje van met de hoogbejaarden en de mensen die zorg nodig hebben. Het was voor jong en oud genieten.

's Avonds schitterden de leerlingen nogmaals voor ouders, familie en heel veel belangstellenden. Het dak ging eraf bij het fantastische afscheidsfeest voor de leerlingen van groep 8. Het team van De Bron kijkt terug op een geslaagde musical en de buren, Ebbe en Vloed/Gemiva, hebben de uitnodiging voor de musical van 2019 al gekregen. Een traditie is geboren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant