Afbeelding

Imkers houden open huis tijdens de jaarlijkse Open Imkerij dag op zaterdag 14 juli

Actueel 374 keer gelezen

In heel Nederland houden imkers op 14 juli open huis. Ook op ons eiland Goeree-Overflakkee doet weer een imkerij mee. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes.

De aanwezige imkers vertellen graag over hun interessante hobby. Ze leggen u uit waarom bijen belangrijk voor ú zijn, en hoe het komt dat het de laatste jaren minder goed gaat met de bijenstand. Ze vinden het leuk u te laten zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. De durfallen mogen zelfs met de imker mee om in een bijenvolk te kijken. Maar u kunt ook van de bijen genieten bij de observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin! Ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen?

De imker kan u uitleggen waarom de bijen nectar, stuifmeel, water en hars verzamelen, en wat ze daarmee doen. Ook kan hij u vertellen hoe bijen van nectar honing maken, en hoe wij, mensen, die honing, maar ook stuifmeel, koninginnengelei, bijengif en propolis kunnen oogsten en hoe ze door de mens gebruikt worden.

Is uw interesse gewekt? Kom dan langs bij Landwinkel Keizer, waar deze dag ook een boerderijfair gehouden wordt. We verwelkomen u graag!

U vindt de deelnemende imkerij op het volgende adres:Landwinkel Keizer, Damweg 1a, Stellendam

Opening: Zaterdag 14 juli van 9:30 tot 15:30 uur

Het bezoek is gratis.

Voor meer informatie, kijk op de website www.BijenGO.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant