Afbeelding

Interview in Psychologie Magazine met schrijfster van thrillers over psychologe uit Goeree-Overflakkee

Actueel 665 keer gelezen

Binnenkort geeft schrijfster Martine Kamphuis in Psychologie Magazine uitleg over het fenomeen 'zwarte schaap' of zondebok. Ze put daarbij uit ruim vijfentwintig jaar ervaring als psychiater. Kamphuis schrijft naast kinderboeken psychologische thrillers voor volwassenen. In haar laatste thriller Zondebok die eind 2017 bij De Crime Compagnie verscheen, verwerkte zij haar vakkennis over zondebokfenomenen.

De thriller is derde in een reeks thrillers over een jonge psychologe, Wynona Post, die in Ouddorp is opgegroeid. Dagblad Trouw noemde dit personage '…een aanwinst voor de Nederlandse thriller.' Het e-book van Zondebok, alsook van de eerdere delen Alibi en Spiegelbeeld, zijn ter gelegenheid van het verschijnen van het interview tijdelijk in prijs verlaagd.

Dit voorjaar verscheen een historisch kinderboek dat zich afspeelt op Schouwen Duiveland. Het heet De bende van Burgh Haamstede, is geschikt voor kinderen van 10-12 jaar en werd in de pers goed ontvangen. Zowel de PZC besteedde als Omroep Zeeland beschreven het boek als spannend en in de recensie van de Nederlandse Bibliotheken werd het omschreven als '… een fijne mix (…) tussen historische weetjes over de jaren dertig van de vorige eeuw en spannende situaties…'. De nieuwste editie van de Zeelandglossy, die deze maand in de winkel ligt, noemt de vele historische details over Burgh Haamstede en Schouwen Duiveland die in het boek verwerkt zijn. Het kinderboek De bende van Burgh Haamstede dingt mee naar de Zeeuwse Boekenprijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant