Dinsdagavond 15 mei vond de uitreiking van de cheques aan de goede doelen van de Tulpenwandeltocht plaats in 'De Doele' in Sommelsdijk.
Dinsdagavond 15 mei vond de uitreiking van de cheques aan de goede doelen van de Tulpenwandeltocht plaats in 'De Doele' in Sommelsdijk.

7e Tulpenwandeltocht goed voor € 5.750,-

Actueel 233 keer gelezen

Deze wandeltocht vond 14 april jongstleden plaats toen de tulpen voorzichtig in bloei kwamen. Met 4 wandelroutes, 1 fiets- en scootmobielroute, maar liefst 1410 deelnemers, 1.000 bossen tulpen, 500 pannenkoeken uit Stad, ca. 50 vrijwilligers en bijna 40 sponsoren was het wederom een zeer geslaagd evenement.

Dinsdagavond 15 mei vond de uitreiking van de cheques aan de goede doelen van de Tulpenwandeltocht plaats in het inmiddels vertrouwde en schitterende gebouw 'De Doele' in Sommelsdijk. Het was een gezellige drukte met sponsoren, bestuurders, vrijwilligers, mensen van de pers en vertegenwoordigers van een aantal stempelposten.

Na een kort welkomstwoord van initiatiefnemer Hans Meijer voerde André Groenendijk het woord namens de organisatie. Hij schetste de activiteiten en ervaringen van de organisatie van november 2017 tot heden. Hierna was het de beurt aan Wethouder Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee om de cheques uit te reiken.

Cheques
Bestuurders van Stichting De Klup GO en Stichting Best Buddies GO namen hun cheques in ontvangst, beide stichtingen ontvingen maar liefst € 1.500,-. Door de hoge opkomst werden er in plaats van 2 maar liefst 9 goede doelen blij gemaakt met een mooie gift! Eveneens ontvingen het Streekmuseum GO, Rode Kruis GO, Modelvliegclub SDGO, Muziekvereniging Apollo, Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo, Gerard Razenberg Stichting en Stichting GO Mobiel een mooie bijdrage. Sprekers van de goede doelen gaven aan verheugd te zijn met de gift en deze nuttig te besteden.

Fotowedstrijd
Achtereenvolgens werd de prijs uitgereikt aan de winnaars van de fotowedstrijd, zij ontvingen van de gemeente Goeree-Overflakkee een overnachting cadeau in de beachlodges van het Zeil-en Surfcentrum Brouwersdam.

De organisatie bedankt alle meewerkende instellingen, sponsoren, vrijwilligers en natuurlijk de vele enthousiaste deelnemers. Opnieuw is gebleken dat bloeiende tulpenvelden een prachtig en krachtig product zijn om Goeree-Overflakkee nog meer op de kaart te zetten in binnen – en buitenland. Blijkende uit het feit dat de tocht zelfs deelnemers uit Tsjechië trok dit jaar! De tulpenwandeltocht verbindt natuur, cultuur en sportief bezig zijn. Hun motto spreekt voor zich "samen kunnen we veel!".

20 april 2019
Medio november 2018 starten de voorbereidingen voor de 8e editie van deze mooie Tulpenwandeltocht en de organisatie hoopt ook volgend jaar weer op uw deelname te mogen rekenen. Zet Paaszaterdag 20 april 2019 alvast in uw agenda!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant