De deelneemsters lijst was heel bijzonder, dames vanuit het hele land kwamen meelopen en zelfs mede-ladies van Ladies' Circle Duitsland!
De deelneemsters lijst was heel bijzonder, dames vanuit het hele land kwamen meelopen en zelfs mede-ladies van Ladies' Circle Duitsland!

Ladies' Run for charity, een prachtige opkomst

Actueel 514 keer gelezen

21 april stonden we er weer klaar voor bij Zoet of Zout in Stellendam, vol enthousiasme druppelden de loopsters binnen. Om 13:30 gingen de 10 km-loopsters van start vanaf het terrein van Zoet of Zout om de tocht te maken over de Haringvlietdam.

Eenmaal de dam over stond er nog een pittig stukje strand te wachten dus het opwarmen van de spieren was niet onverstandig. En daar waren FOCUS en Anytime Fitness om de dames te voorzien van een opzwepende warmingup. Na het startschot, gegeven door speaker Kees van der Meijde, ging deze eerste groep van start onder aanmoediging van alle supporters. Er waren heel wat gesponsorde t-shirts van UnitoSports verkocht dus de dam kleurde mooi roze! Om 13:45 was het de beurt aan de grote groep 5 km-loopsters, ook zij kregen een swingende warming-up voordat zij vertrokken. En toen was het wachten tot de eerste loopsters terug zouden komen over de finish. Ondertussen werden er aan supporters lootjes verkocht want aan het einde van de run werden er fantastische prijzen verloot onder deelnemers en lootjeskopers! Deze prijzen waren door diverse sponsors ter beschikking gesteld, onder andere 2 kadobonnen van hoofdsponsor Fabert de Wit. Dit alles om de opbrengst voor Stichting ALS zo groot mogelijk te maken, want was dit natuurlijk een belangrijk doel van de dag.

De eerste loopsters van de 5 km. waren al binnen een half uur binnen. Samantha van Tuijl liep als eerste over de finish, gevolgd door Naomi van de Loosdrecht en Cynthia van der Marel. En nog binnen het uur! kwamen de eerste loopsters van de 10 km. over de finishlijn, met als eerste Linda Dekker. Gevolgd door Nancy Hoogduin en Afke Verhoef. Knap gedaan dames. De deelneemsters lijst was heel bijzonder te noemen, dames vanuit het hele land kwamen meelopen en zelfs mede-ladies van Ladies' Circle Duitsland! Tevens was er een groepje wandelaarsters die graag voor ALS wilden lopen maar in een rustiger tempo. Een aantal loopsters hadden een extra persoonlijke reden om mee te doen aan deze loop omdat ze in hun directe omgeving met deze verschrikkelijke ziekte te maken hadden gekregen.
Het was een fantastische dag met een opbrengst van maar liefst €2.250 voor Stichting ALS!

De dank gaat uit naar alle sponsors, alle vrijwilligers en natuurlijk alle loopsters van deze 3e Ladies Run!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant