Trek uw wandelschoenen aan en loop mee. De wandeling begint vanaf de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp.
Trek uw wandelschoenen aan en loop mee. De wandeling begint vanaf de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp.

De Boei: een wandeling met Krijn Tanis door de Kleistee

Actueel 537 keer gelezen

Ouddorp - Op dinsdagmiddag 22 mei, aanvang 13.30 uur, wordt er door inloophuis de Boei een wandeling georganiseerd dit onder begeleiding van een Krijn Tanis, een deskundige natuurgids die vertelt over de bijzondere flora en fauna.

Trek uw wandelschoenen aan en loop mee. De wandeling begint vanaf de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Er zijn geen kosten aan verbonden.

De Kleistee is een gebied dat nog de kenmerken heeft van een oud cultuurlandschap en een oud duinlandschap en waar deze oude landschapskenmerken nog waar te nemen zijn: Haaygemeten, woeste grond dus, een restant van een schurveling, eigenlijk de enige die nog zichtbaar in het Ouddorpse landschap overgebleven is, en haogten, zandwallen om de akkertjes. De Kleistee Het ligt ten westen van Ouddorp en is te bereiken via ingang aan de Dirkdoensweg. Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL) is sinds 1997 de pachter van het gebied. Het is een gebied met hooggelegen zandgronden en ook vind je er zandwallen en graslanden. De eikvaren en (korst)mos komen er voor op de zandwallen, zoals ook tandjesgras, vogelpootjes en stijve ogentroost in de graslanden.

Inloophuis de Boei is open vanaf 10 uur. Inloophuis de Boei is te bereiken via de website; info@deboeigo.nl of via 06 22111572

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant