'Plezier, veiligheid en vertrouwen staan centraal in de nieuwe cursussen.'
'Plezier, veiligheid en vertrouwen staan centraal in de nieuwe cursussen.'

SRGO omarmt gift Zuster Gorissen

Actueel 455 keer gelezen

Sommelsdijk – Begin 2018 presenteerde Stichting Jannetje Gorissen met trots haar initiatief voor een gratis C diploma voor kinderen tot 18 jaar uit Dirksland, Melissant of Herkingen komen. Een prachtig initiatief en fantastische aanzet tot een volledig zwem ABC dat omarmd wordt door Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee (SRGO) en haar drie betrokken zwembaden.

Bijna iedereen heeft wel één of twee zwemdiploma's, maar nog nooit was een volledig zwem ABC zo belangrijk. Sinds dit jaar is er een nieuwe opzet van het bekende zwemprogramma, waarin de traditionele slagen, maar ook nieuwe onderdelen nog beter op elkaar zijn afgestemd. 'Plezier, veiligheid en vertrouwen staan centraal in de nieuwe cursussen.'

Uitgedacht programma
Ook bij de zwembaden op Goeree-Overflakkee wordt lesgegeven volgens de regels van het nieuwe zwem ABC. 'Dankzij de samenvoeging van de drie zwembaden in Stichting SRGO kunnen we gebruik maken van elkaars kennis en kunde. Dit heeft geleid tot een uitgedacht programma van zwemlessen en professionele begeleiding, 'aldus Saskia Drok, hoofd zwemzaken SRGO.

Naast de nieuwe regels van het nationale zwem ABC is er ook geïnvesteerd in een nieuwe opzet van de lessen. De groepen bestaan uit maximaal negen kinderen en de kinderen kunnen dankzij een vaste indeling een band opbouwen met elkaar en de zwemdocent. De groepen zwemmen steeds op dezelfde tijden en kunnen op elk moment en op elk niveau instromen. In de Staver en het Zuiderdiep bestaat de cursus uit twee keer per week zwemmen, met daarin combinaties uit dezelfde tijden en verschillende baden. Zo kunnen broertjes, zusjes, vrienden en vriendinnetjes op hetzelfde moment plezier in het water hebben. In de Gooye is het mogelijk om zelfs op zaterdag te zwemmen voor de verschillende diploma's.

Gratis C diploma
Dankzij het initiatief van zuster Gorissen kan SRGO het C diploma gratis aanbieden voor kinderen tot 18 jaar uit Dirksland, Melissant en Herkingen. Als u dit bij het inschrijven aangeeft, regelen wij de facturatie met Stichting Jannetje Gorissen. Een ideale manier om het rijtje ABC compleet te maken en uw kind optimaal en veilig te laten zwemmen in het water.
Stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee exploiteert sinds 2017 zeven accommodaties op Goeree-Overflakkee, waaronder de Staver, het Zuiderdiep en de Gooye. "We willen graag kijken naar de mogelijkheden om het C diploma gratis aan te bieden voor het gehele eiland. Dit willen we samen doen met ondernemers, verenigingen en andere stichtingen,' aldus directeur Lesly Wolters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant