"Kerk"dienst met het thema 'Bron van Leven' op het Ouddorpse strand. | GGOF.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo ggof.nl

"Kerk"dienst met het thema 'Bron van Leven' op het Ouddorpse strand.

  •   151 keer gelezen   Actueel

Ouddorp - Zondag 24 juni 18.00 uur, organiseren 4 kerken samen met de muzikanten van EXalt en Voorganger Ds Karel van Wijngaarden een 'kerk'dienst op het strand bij de Grevelingen/Punt.   Ze willen nadenken over : Bron van Leven. En uit Johannes 4 horen we hoe Jezus de Samaritaanse vrouw het Levende water geeft als haar Bron van Leven.

De dienst zal vooral gevierd worden met het zingen van liederen en een overdenking over het thema: Bron van Leven. Ook zal er een collecte worden gehouden. Doel van de collecte is:

Stichting Tear in Oeganda.
Het district Kabale in Zuidwest-Oeganda is een bergachtig gebied. In de dalen waar de vruchtbare grond ligt, verbouwt de bevolking voedsel. Doordat het gebied zo dichtbevolkt is, moeten veel mensen zelf hoger in de bergen wonen. Voor hen is het daardoor moeilijker om aan goed drinkwater te komen. Het meeste water bevindt zich namelijk in het dal. Vrouwen en meisjes moeten met volle jerrycans ver lopen en klimmen, met als gevolg rugklachten, miskramen en gemiste tijd op school. Geen wonder dat men in de bergdorpen (te) zuinig is met water. Vaak is het water bovendien vervuild, doordat veel mensen geen toilet hebben en de dieren vrije toegang hebben tot de waterbronnen. Door het vuile water komt vooral onder kinderen veel ziekte en sterfte voor.

Watercomités
Stichting Tear heeft, in samenwerking met de Anglicaanse kerk van Oeganda, een waterproject opgezet voor veilig drinkwater dicht bij huis. Kerk en gemeenschap in de dorpen worden gemobiliseerd om samen aan de slag te gaan. Samen maken ze waterreservoirs die regen opvangen bij huizen, scholen en kerken. En ze beschermen de bronnen zodat het water schoon blijft. Ook worden slimme waterleidingsystemen aangelegd, die het water uit hooggelegen bronnen, met behulp van de zwaartekracht, verdelen over de dorpen. Tegelijkertijd worden in de dorpen watercomités opgericht die het beheer van de watervoorzieningen op zich nemen. Een aantal mensen uit het dorp krijgt training om het onderhoud te kunnen doen. Hygiënevoorlichting onder de bevolking is ook een belangrijk aspect van het programma.

Een waterreservoir voor een dorp kost € 400,00. Helpt u mee om 2 waterputten te doneren?

U kunt tijdens de stranddienst uw gift in de collecte-emmer doen, maar u kunt u gift ook overmaken op:  NL13RABO0351264272 tnv Doopsgezinde Gemeente Ouddorp ovv TEAR stranddienst. De opbrengst komt geheel ten goede aan het project van Stichting Tear.

Iedereen is van harte welkom, ongeacht je afkomst, ongeacht of je wel of niet naar de kerk gaat en ongeacht welke kerk je bezoekt. De dienst begint om 18.00 uur op het strand  aan de Grevelingen bij de Punt. Na de dienst is er gelegenheid om onder het genot van koffie, thee of limonade met elkaar na te praten.

Wilt u op een strandstoel zitten? Neem dan zelf een stoel mee.

Mocht het weer onverhoopt niet meewerken en de organisatie genoodzaakt is om uit te wijken, dan zal dit zijn naar de Exoduskerk, Dorpsweg 97a in Sommelsdijk. Via de website van de kerken en op de facebookpagina www.facebook.com/stranddienst zal voor 14.00 uur kenbaar worden gemaakt of er uitgeweken moet worden naar de Exoduskerk. Bij twijfel kunt u ook bellen met de organisatie: 06-51754713.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226207&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768065&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226210&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=ggof.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=324,325" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>