Foto: Jaap Reedijk
Foto: Jaap Reedijk

Modeshow GoedvoorGoed toont duurzaamheid kleding

Actueel 577 keer gelezen

Middelharnis - De jongste telg van kringloopbedrijf GoedvoorGoed beet afgelopen donderdagavond het spits af van de inmiddels jaarlijks terugkerende modeshow in het Jongeren Activiteiten Centrum (JAC). 'Kringloop-baby' Beer staat symbool voor de onderlinge verbinding tussen mensen die kringloop-oprichter Joost van Welsenis weet te leggen. Niet voor niets was het JAC mede om die reden goed gevuld. En natuurlijk niet in de laatste plaats vanwege de duurzame kleding die GoedvoorGoed aanbiedt.

Mirjam van der Boom

In maritieme outfit gehuld, zet baby Beer samen met Lot en Joost direct de sfeer voor de avond neer. Onder luid applaus draait het trio -gezamenlijk voor nog geen 20 euro aangekleed- nog een rondje voor het publiek alvorens ruimte te maken voor het duo Gert en Wim gehuld in een golf-outfit en voorzien van tennisracket en gitaar.
Gitaar- en zanggeluid laat zich overigens tussen de diverse mode-opvoeringen horen van Jut en Juul, die de avond vullen met hun warme covers. Terwijl zij spelen en het JAC zich nog steeds in groten getale vult met meer bezoekers, doet zich alweer de volgende act voor. Zo showen Roxanne en Jamy een geschikte outfit om zó de stad mee in te stappen. Devin en Arjan staan ook even goed stil, zodat de aanwezige toeschouwers hun kleding eens goed kunnen bekijken. 
Ook Eva en Julie showen adembenemend mooie kleding die volgens talk-man van de avond, Bjorn, voor zich spreekt. "Deze dames zouden zomaar eens de opvolgers van Doutzen Kroez kunnen worden", spreekt hij in de microfoon. 

Ook voor een glitter- en glamouravondje is het goed shoppen bij GoedvoorGoed. "Wat natuurlijk alleen weggelegd is voor de coolste gasten", roemt Bjorn Lili en Willem. Voor de meer serieuzer zaken is tevens een nette outfit voorhanden. Een sollicitatiegesprek en toch de blits maken? Brian en Janine tonen de geschikte kleding daarvoor en geven een nieuwe dimensie aan mode.

Ondanks dat het in het JAC inmiddels erg warm is geworden, volgt een groot applaus voor Ann en Eldert, die mode tonen die voor iedereen geschikt is. En uiteraard zijn ook accessoires daarbij erg belangrijk om een juiste outfit mee af te maken en de puntjes op de welbekende i te zetten. Eveneens duurzaam in dat opzicht is het dragen van een eigen tas, geheel naar eigen smaak uitgekozen.

Dan is het alweer tijd voor de laatste act voor de pauze: wie op Zuid-Amerika tour wil, neemt een voorbeeld aan de kleding die Ad en Andreia dragen. Een ontzettend fleurige jurk mét dito bloem in het haar, dat het plaatje compleet afmaakt. 

In de pauze is volop lof over alle sublieme modellen tot nog toe, terwijl Jut en Juul de sterren van de hemel zingen. Na twintig minuten is het weer zover. De modeshow vervolgt. Martin en Lisa komen de catwalk op met het nummer 'I am so happy'. "Je ziet een bepaalde stijl in gedachten", zegt talk-man Bjorn. Gevolgd door: "Is dat schattig of is dat schattig?" Doelend op de zomerjurkjes die Zoey, Amy en Noel dragen. 

"Je gelooft toch niet dat deze kleren tweedehands zijn?" zegt Bjorn. "Wat we vanavond zien, is een redelijk uitgedoste versie die hoort bij echte mode. Daarom is het leuk af en toe iets bijzonders te laten zien."

Zo laten Germaine en Cloë een wereldse show zien. "Talent in een notendop", beschouwt de talk-man. "Deze zomer is, zoals is te zien, een hoge taille weer helemaal in."

Lastbutnotleast sluiten initiators van en drijvende krachten achter de modeshow Viki en Els de avond af. Dan volgt de finale onder luid geklap van het publiek. Een staande ovatie voor alle modellen volgt. "Zoals u vanavond heeft kunnen zien, is het beslist de moeite waard om eens langs te komen bij GoedvoorGoed!" besluit talk-man Bjorn de geslaagde avond.

Foto: Jaap Reedijk
   

       

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant