Afbeelding

"Kwallen"

Actueel 236 keer gelezen

Sommelsdijk - Een expositie van Ingrid Kruit in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 6 mei t/m 4 juli.

Ingrid Kruit is geboren te Rotterdam en woont nu in Oud-Beijerland. Ze studeerde in 1966 af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam afd. monumentale-vormgeving. Sinds die tijd is ze zelfstandig werkzaam. 

Ze maakte veel werk voor de publieke ruimte. In Oud-Beijerland o.a. monument VRIJ, Indië-monument, Kompas Oostkade. Ze gaf teken- en schilderles en houtbewerken. Ook nu geeft ze nog teken en schilderles en maakt vrij werk, waaronder lampen van hout, in haar houtwerkplaats. En nu, in Sommelsdijk te zien, de potloodtekeningen van de kwallen en die passen natuurlijk prima bij het thema 'water' van de KUNSTKIJK (10 t/m 13 mei)
 
Ingrid is met de lampen te zien geweest op diverse design-beurzen, o.a. Meesterlijk te Amsterdam, Gemeentemuseum Den Haag, Designday te Maastricht en Vormgevers in hout, Museum Fort bij Vechten. Met 6 tekeningen van de kwallen deed ze mee in 2017 aan de Kunstschouw op Westerschouwen te Zeeland.

Meer over het werk van Ingrid: ikruitfabriek.tumblr.com

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.Tijdens de Kunstkijk zijn er ruimere openingstijden – zie: www.kunstkijk.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant