Als voorbeeld zijn 183 stacaravans ingetekend. Waarom nog weer meer?
Als voorbeeld zijn 183 stacaravans ingetekend. Waarom nog weer meer?

Groene Raad GO actief op vele fronten

Actueel 266 keer gelezen

Groene Raad GO is nu 4 maanden actief en wat de deelnemers betreft loopt het als een trein! Ze heeft zich ingezet voor de volgende onderwerpen:

• Het Ontwerp Bestemmingsplan Ouddorp Bad Oost, een al lang lopend plan om een nieuwe recreatiewijk te bouwen tegenover Fletcher. De Groene Raad is niet principieel tegen het project, maar wil wel dat het mooier en beter wordt en heeft daarvoor een notitie opgesteld voor de nieuwe gemeenteraad.
• De gemeente werkt samen met de VEERO de recreatievisie uit in zogenaamde masterplannen. Het masterplan voor de kop van het eiland is de eerste. De Groene Raad kreeg een opzet van de gemeente toegestuurd en was daar niet enthousiast over. Ze heeft daarom een uitgebreide reactie opgesteld. De gemeente overlegt nu met alle andere partijen.
• Ook werkt de gemeente samen met de VEERO aan zogenaamde toetsingscriteria voor nieuwe recreatie projecten. Dus als een ondernemer met een plan komt voor een nieuw project, wanneer zegt de gemeente dan JA tegen zo'n initiatief. Naar mening van de Groene Raad waren de criteria veel te economisch gericht. Zij heeft daarom een voorstel gedaan om ook criteria op te nemen die gaan over eigenheid, landschap en natuur. En om altijd specialisten in te schakelen om nieuwe plannen te toetsen.
• De Groene Raad gaat praten met de gemeente over het gebruik van het strand. Welke vergunningen zijn er nodig voor een ondernemer die het strand gebruikt voor zijn bedrijf?
• En recent is gezien dat er nieuwe plannen zijn voor de nieuwbouw van Iloon, voor nog 9 woningen bij Landal en voor het grote Verplaatsingsgebied langs de Lange Dijk. Bij dat laatste gaat het om bijvoorbeeld 183 stacaravans. De Groene Raad is nog aan het studeren op de juiste reactie hierop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant