Afbeelding

Maandag komt mijn beessie!

Actueel 437 keer gelezen

Als je samen met dieren woont en plezier beleeft, sta je er niet bij stil dat dit plotseling voorbij kan zijn. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen, opname in een zorginstelling en afstand van je huisdier moeten doen, zijn grote drama's in het leven van dierenliefhebbers.

ZorgDier Nederland is een goede doelen organisatie, die zoveel mogelijk mensen toegang wil bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Dit verhoogt de levenskwaliteit van mensen met een psychische of lichamelijke ziekte of beperking. CuraMare en Stichting ZorgDier Nederland werken samen om kwetsbare ouderen wekelijks helend contact met huisdieren te laten ervaren

Wilt u samen met uw hond of kat 'liefde op pootjes' geven aan kwetsbare ouderen in Ouddorp, Oude Tonge, Sommelsdijk en Dirksland?

Kwetsbare en eenzame mensen, mensen met een trauma, een ontwikkelingsstoornis en/of beperking ervaren het contact met dieren in veel gevallen als stimulerend en vreugdevol. Een zorgdierbezoek is een geweldige ervaring en heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect.

ZorgDier is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na gratis selectie en training wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer oudere bewoners.

De vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen professionele ondersteuning bij het bezoek aan de aan hun toegewezen bewoners. De cursus zal aan het einde van dit jaar worden aangeboden in een van de locaties van CuraMare.

Door het helend contact met het huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer men zonder dier op bezoek komt. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie door hun bijzondere werk.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen voor meer informatie en inschrijven kijken op  www.zorgdier.nl.

Als u interesse heeft in deelname of een idee heeft over financiële steun voor dit project, kunt u contact opnemen met ZorgDier via zorgdier@live.nl of tel. 06 1059 2212.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant