Afbeelding

Nieuws van de Wereld Winkel

Actueel 197 keer gelezen

Middelharnis - Wereld Winkel Goeree-Overflakkee heeft prachtige, unieke schalen, manden en onderzetters uit Sri Lanka. Een fair en eco vriendelijk cadeau voor uzelf of om te geven.

Dit is het verhaal van Nirosha uit Kala, Sri Lanka.
Nirosha is een van de 180 vrouwen die werkzaam zijn voor Earth Bound paper producten.
Zij maakt onderzetters van gerecycled krantenpapier in allerlei verschillende kleuren. Deze producten maakt ze elke dag vanuit haar eigen huis in haar bed of in haar rolstoel. Nirosha haar benen zijn verlamd geraakt toen ze op haar 21ste uit een boom is gevallen. Haar oudere zus helpt haar met het ophalen van de krantenpapieren bij het Earth Bound, in haar buurt.. Met het geld dat Nirosha verdient,  kan ze haar eigen huishoudelijke kosten betalen, voor haar ouders zorgen en haar eigen medicijnen betalen. Nirosha vindt het fijn dat ze werk heeft en dat het haar een eigen inkomen en onafhankelijkheid geeft. Maar vooral vindt ze het een vorm van rust en meditatie - het is haar hobby geworden.

Earth Bound maakt meerdere producten de Wereld Winkel te Middelharnis heeft buiten de onderzetters o.a. schalen en manden.

Sahara Ranga, de oprichter van het bedrijf, had het idee dat er meer te doen is met kranten en tijdschriften dan lezen en weggooien. In zijn huis, waar de benedenverdieping veranderde in een werkplaats, startte hij met het maken van o.a. schalen van gerecycled papier. Zijn familiebedrijfje werd in Kala een fairtrade community, waar Nirosha en de 179 andere vrouwen uit de buurt voor werken. De vrouwen kunnen thuis de papierstroken maken. In de fabriek werken 12 mensen, die alles samenvoegen, controleren en verwerken tot prachtige schalen en manden, die zorgdragen voor het verven of aflakken van de producten.

Earth Bound is een 100% ecologisch vriendelijk bedrijf en maakt gebruik van 100% gerecyclede materialen.

Deze producten en nog een veel meer vindt u in de WW, reden genoeg om eens binnen te stappen. De bevlogen vrijwilligers van de WW en de leerlingen van de Prins Maurits helpen u graag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant