Agnes Pol (r) adviseert op het gebied van inrichting en styling van uw woniong.
Agnes Pol (r) adviseert op het gebied van inrichting en styling van uw woniong. Foto: Henk Blanke

Pol Passend Wonen wint Award

Actueel 463 keer gelezen

Oude-Tonge- Op basis van vele klantbeoordelingen kreeg Agnes Pol deze maand de bedrijven Award uitgereikt. Al haar tevreden klanten zorgden voor een bijna maximale score van 4,5 ster.

Door Henk Blanke

Eigenlijk had Agnes Pol etaleuse willen worden. Zij belandde echter in een administratieve baan. Toch bleef het styling gevoel kriebelen. Daarom besloot zij ruim 20 jaar geleden de driejarige cursus interieurstyliste te gaan volgen. Een pittige opleiding, waar het ontwerpen van alle woonruimtes in huis, van woonkamer tot badkamer, centraal staat. Tijdens haar opleiding kreeg zij heel veel positieve feedback van haar leraren. Dat inspireerde haar zo, dat ze de stap waagde: haar eigen bedrijf in woningstyling was geboren.

Achter de voordeur
Het ontwerpen of stylen van een interieur is een spannende zaak. Je kijkt achter de voordeur van mensen. In het gesprek met hen moeten ze iets van zichzelf prijsgeven. Er moet een vertrouwensband ontstaan. Pas dan weet je in welke richting je kunt adviseren. Dat nu is het uitgangspunt van Agnes. Een advies is geen eenrichtingsverkeer. In de interactie met de klant ontstaat de weg naar het eindresultaat. Agnes Pol adviseert op vele fronten. Van een volledige inrichting van de woning tot het adviseren en begeleiden van doe het zelvers. Maar ze kan ook meegaan naar een winkel om meubels en accessoires uit te zoeken of om de juiste kleurencombinaties te maken. Herinrichting van een huis is niet synoniem met een volledige metamorfose. Het aanbrengen van een ander kleurtje op de muur, het anders schikken van de meubels, de aanschaf van accessoires of andere gordijnen kunnen al het verschil maken.

Workshops
Toen de recessie uitbrak, speelde Agnes daar op een creatieve manier op in. Als er minder geld te besteden is, moet je meer zelf doen. Maar wel gericht. Dus begon zij met het geven van workshops. Dat bleek een schot in de roos. De workshops 'Binnenhuisadviezen' geeft zij thuis, op locatie of bij bedrijven. Kleuren, verlichting, inrichting en accessoires zijn de aspecten die aan de orde komen. Dat kan op één dag, die volledig verzorgd wordt, van koffie en thee tot en met de lunch. Ook kan er gekozen worden voor vijf avonden. Iedere avond heeft een eigen thema. Op de eerste avond krijgen de cursisten de opdracht een moodboard te maken, waarin men de huidige en gewenste situatie in huis weergeeft. Op de 4e en 5e avond worden de cursisten stylist/cliënt. Een rol, die inlevingsvermogen vraagt, waardoor je creativiteit geprikkeld wordt. De toekenning van de Award geeft de kwaliteit van Pol Passend Wonen aan. De ruim 2800 reacties op facebook erop, zijn daar een bevestiging van. Info: www.pol-passendwonen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant