Maar liefst 44 jubilarissen waren bij de huldiging vorige week zaterdag aanwezig.
Maar liefst 44 jubilarissen waren bij de huldiging vorige week zaterdag aanwezig. Foto: Henk Blanke

Lokaal FNV Delta Noord huldigt jubilarissen

Actueel 734 keer gelezen

Sommelsdijk - Liefst 139 jubilarissen waren er dit jaar op Goeree-Overflakkee bij de Lokaal FNV Delta Noord. 44 ervan werden afgelopen zaterdag tijdens een feestelijke bijeenkomst in wooncomplex Den Hoogen Caemer in Sommelsdijk gehuldigd.

Door Henk Blanke

De leden van de vakbond 'maken' de bond. Dat wordt enorm gewaardeerd. Daarom worden de jubilarissen graag in het zonnetje. Dit is een goede traditie, die al ver teruggaat. Ook toen Lokaal FNV nog niet bestond, organiseerden de afdelingen al jubilarisavonden. Per eiland is er een werkgroep jubilarissen. De jubilea worden apart gevierd, maar wel op een gelijke manier in de vorm van een jubilarisavond. De werkgroep van Goeree-Overflakkee bestaat uit Marinus van Balen, Piet Jansen, Goris Soeteman en Sylvia Bolleman.

In totaal zijn er dit jaar op G-O 139 jubilarissen: 75 van 25 jaar; 30 van 40 jaar; 23 van 50 jaar en10 van 60 jaar. Mevrouw Van Putten uit Oude-Tonge spande de kroon. Zij is 70 jaar lid. Omdat zij niet bij de huldiging aanwezig kon zijn, bezochten twee leden van de werkgroep haar. Zij kreeg een gouden speld met briljant overhandigd. Ook ontving zij een herdenkingsbord van de landelijke FNV en een plaquette van de lokale afdeling. Natuurlijk mocht zij ook een mooi boeket in ontvangst nemen.
De 44 jubilarissen werden door de bestuurder van regio Rotterdam, mevrouw Els Westdijk, persoonlijk gehuldigd tijdens een voortreffelijke barbecue, die iedereen zich goed liet smaken. Tussen het hoofdgerecht en het toetje door was het tijd voor de huldiging van de 25 en 40-jarigen. Naast het opspelden van de zilveren of gouden speld, al dan niet met robijn, ontvingen zij ook een luxe pen. Na het toetje werden de 50- en 60-jarigen gehuldigd. Na de huldiging werd er nog even nagetafeld en bij het vertrek ontvingen alle partners nog een bakje voorjaarsbloeiers en wat attenties van de vakbond. Veel complimenten van de jubilarissen en hun partners gingen naar de organisatie. 'We zijn blij, dat we gekomen zijn', werd er alom gehoord.

Lokaal FNV Delta
Lokaal FNV Delta Noord is op 1 januari 2016 ontstaan nadat FNV landelijk opgedeeld werd in regio's in plaats van naar de aard van het werk van haar leden, zoals daarvoor. Lokaal FNV Delta Noord is voor alle FNV-leden van de eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen en Goeree-Overflakkee. Iedere maand is er een inloopspreekuur voor de leden van het eiland. Dat vindt plaats op de derde woensdag van de maand in het Diekhuus. Leden kunnen zich hiervoor aanmelden via: fnvdeltanoord@gmail.com of telefoonnummer 06-2991734.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant