De struintocht voert door de Wildernis: het minst toegankelijke gebied van het eiland met slikken en moerassen.
De struintocht voert door de Wildernis: het minst toegankelijke gebied van het eiland met slikken en moerassen.

Struinen door ruige getijden-natuur op Tiengemeten

Actueel 389 keer gelezen

Zaterdag 22 april organiseert Natuurmonumenten op natuureiland Tiengemeten een struintocht voor wandelaars die van een stevige wandeling houden. Liefhebbers van ruige getijdennatuur kunnen naar hartenlust struinen tijdens deze uitdagende wandeltocht. De struintocht voert door de Wildernis: het minst toegankelijke gebied van het eiland met slikken en moerassen. Hier heeft het water van het Haringvliet vrij spel. Trek hoge laarzen aan, want je gaat af en toe ook door het water.

In de Wildernis is het water de baas. Na het doorprikken van de dijken zijn kreken ontstaan. Doordat het water vrij spel heeft, groeien kleine nieuwe kreekjes langzaam uit tot bredere geulen. Tijdens de tocht, begeleidt de gids je door dit dynamische gebied met wilde natuur. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Niet voor niets heeft de bever dit deel uitgekozen om zijn burcht te bouwen! Ook is het de favoriete plek van de roerdomp en een broedgebied voor vele rietvogels. Schotse hooglanders banen zich een weg door het riet en de wilgen en zorgen voor extra dynamiek. Geniet van de rust en de natuur in de ruige gebied en waan je alleen op de wereld.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten.

De excursie begint met de overtocht met de pont om 9.00 uur vanaf Nieuwendijk (navigatie: Nieuwendijk 1, 3284 KR Zuid-Beijerland) én eindigt met de overtocht om 16.10 uur vanaf Tiengemeten. Leden van Natuurmonumenten betalen € 15,00 voor deze excursie, niet-leden € 20,00 en kinderen respectievelijk € 10,00 en € 13,00. Kinderen van OERRR betalen € 10,00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant