Foto van een deelnemende Nash
Foto van een deelnemende Nash

30e Molentocht zondag 20 mei

Actueel 299 keer gelezen

Wilhelminadorp - De 30e Molentocht wordt georganiseerd op zondag 20 mei door Rob Strating.

Al 30 jaar laat de Molentocht de eigenaren van klassiekers, oldtimers, oude bromfietsen en motoren kennismaken met het Zeeuwse landschap. Ruim 300 enthousiaste deelnemers van voertuigen die 40 jaar en ouder zijn, komen ook dit jaar uit heel Nederland én een grote groep uit het Verenigd Koninkrijk, op de eerste pinksterdag naar de jubilerende Molentocht.

Start
De deelnemers rijden in twee groepen van elk 150 klassiekers en oldtimers over de mooiste routes door Midden-Zeeland. De brommers rijden separaat in een gezamenlijke groep. De ontvangst vindt vanaf 9.00 uur plaats bij de Koninklijke Maatschappij de Wilhelminapolder aan de Meestoofweg in Wilhelminadorp. Het startschot wordt om 11.00 uur gegeven door wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes, nadat om 10.45 uur de prijsuitreiking van de best geklede equipes heeft plaatsgevonden. De jury bestaat uit het Kindercollege van de gemeente Goes. Alle deelnemers starten via de hoofdingang aan de zuidzijde van het terrein.

Stopplaatsen
De rit vindt plaats op Zuid-Beveland en er zijn twee stopplaatsen: de Grote Markt in Goes en de Knalpot aan de Haltestraat bij het NS-station in Rilland-Bath. Vanaf 15.30 uur komen alle deelnemers weer naar Goes om op de Grote Markt, maar ook rondom de kerken in de binnenstad, te parkeren. Rob Strating zal zowel in Wilhelminadorp als in Goes het commentaar verzorgen en het publiek bijpraten over alle denkbare details van de deelnemende voertuigen. Ook dit jaar wordt een groot palet aan bijzondere voertuigen verwacht, wat uitermate gevarieerd en interessant zal zijn.

Informatie: molentochtgoes@gmail.com, of tel: 06-25640073. www.molentochtgoes.nl www.hoondert.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant