Afbeelding

Succesvol 4korenlenteconcert

Actueel 552 keer gelezen

Oude-Tonge - De Grutterswei te Oude-Tonge was vrijdag 16 maart 2018 alweer voor de 27e maal  de locatie voor het 4 korenconcert. Het 4 korenconcert was dit jaar voor het eerst het 4 korenlenteconcert genoemd. Net op het moment dat dit weekend de temperatuur onder het vriespunt daalde leek dit een foute naamsverandering, maar de warme klanken van de deelnemende koren deden de naamswijziging alle eer aan. Een avond met een gouden koorrandje die op een voortreffelijke manier door de lady speaker Rineke Dolieslager aan elkaar werd gesproken met uitleg over de koren en de te zingen nummers.

Advendo uit Ooltgensplaat beet het spits af en wist met een, door ziekte, gedecimeerd koor toch een aangename opening van de avond te creëren. Het begeleidende spel en het muzikale intermezzo  op dwarsfluit van Janneke van den Berge was een leuke aanvulling op het programma.

Excelsior, het grootste koor, was onder de strakke leiding van Meike Warmoeskerken met begeleiding van Janno den Engelsman weer als vanouds een waar genot om naar te luisteren en stellen nooit teleur. 

Na de pauze was het de beurt aan Ons koor onder leiding van Marjan Fey die een heel andere klankkleur aan de muziek geeft, doordat dit koor uit louter mannen bestaat. Na het reguliere programma hadden zij nog een verrassing in petto in de vorm van het lied

 "24 rozen". Marjan en haar mannen wilden op deze wijze hen bedanken die haar vorig jaar hadden bijgestaan toen zij onwel was geworden.

Tot slot was het de beurt aan Apollo uit Nieuw-Tonge onder leiding van Marlous Smit Jr. om hun beste beentje voor te zetten. Om maar de in de bewoordingen van Marlous te blijven gingen ze ook echt los en vormden zij de afsluiting van een zeer aangename avond vol verrassende koorzang.

De voorzitter van Advendo, Gerrit Poortvliet, bedankt daarna alle aanwezigen voor hun komst en in het bijzonder wethouder De Jong, die in deze drukke verkiezingstijd toch tijd heeft kunnen vrijmaken om dit feestje bij te kunnen wonen. Daarna worden Janno en Janneke bedankt voor de muzikale begeleiding op piano en dwarsfluit. Vervolgens zijn er uiteraard bloemen voor de dirigentes, Cariene Groen-Zwart, Meike Warmoeskerken, Marjan Fey en Marlous Smit Jr.. Het boeket is niet alleen voor deze avond, maar symbolisch een blijk van waardering voor de kennis en het  geduld waarmee zij de koren wekelijks bijstaan bij de repetities.  Tot slot zingt de hele zaal het toepasselijke  Thank you for the music en is er een einde gekomen aan een fantastische avond.  De organisatie ziet terug op een succesvol verlopen editie van dit 4 korenlenteconcert en gaat ervan uit dat de traditie volgend jaar op 15 maart 2019 gewoon wordt voorgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant