Afbeelding

Leer met SeniorWeb de computer kennen

Actueel 287 keer gelezen

Middelharnis- En weer heeft een groot aantal senioren de eerste stappen gezet op het, tot voor kort, voor hen onbekende pad van de computer. Maar liefst 16 enthousiaste cursisten kregen vorige week hun fel begeerde, en uiterst verdiende certificaat uitgereikt.

Door Henk  Blanke

'Ik zag er tegenop als een berg; 'eigenlijk durfde ik niet'; 'Ik heb altijd gedacht dat niets meer voor mensen van mijn leeftijd zou zijn'.  Zo maar een paar uitspraken van de gecertificeerden. Logisch? Nee, geenszins. Je bent nooit te oud om te leren. Sterker nog: als je je niet ontwikkelt, blijf je niet bij, raak je achterop in deze, zich steeds sneller ontwikkelende maatschappij. Dat geldt voor alle leeftijdscategorieën, maar misschien wel in het bijzonder voor senioren. En dan met name op het gebied van de computer. Deze is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Sterker nog: zonder computer doe je niets meer. Veel senioren zien de computer eerder als een bedreiging, dan als een middel om het leven te vergemakkelijken. Het percentage niet gebruikers is bij hen hoog. Dat hoeft echter niet.

Stichting SeniorWeb Middelharnis
De landelijk werkende organisatie SeniorWeb richt zich juist op deze doelgroep. Op Goeree-Overflakkee is vorig jaar een onderafdeling van SeniorWeb gestart. Marinus van Balen, de locatie ambassadeur, heeft zich, samen met Leo Kloet vanaf dat moment ingezet om cursussen te verzorgen. Het doel is om zoveel mogelijk senioren vertrouwd te maken met het gebruik van dit hulpmiddel met ongekende mogelijkheden. Onder de vlag van SeniorWeb wordt eerst de basiscursus computergebruik voor beginners gegeven. Daarbij komen de meest elementaire zaken aan de orde. Gedurende negen wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur wordt ingegaan op het gebruik van Windows 10, Microsoft Office 2016 (programma Word), internet en e-mail. Ook internetbankieren komt uitgebreid aan de orde. Deze presentatie wordt verzorgd door Rabobank. Door aanmelding voor de vervolgcursus, kan men zich verder verdiepen in het gebruik van de programma's. Dan komen ook PowerPoint en Picasa, een fotobewerkingsprogramma, aan de orde. Beide cursussen wordt afgesloten met een certificaat. De hele cursus staat op een USB-stick. Deze kan mee naar huis genomen worden, waardoor thuis oefenen mogelijk is. De cursussen worden op negen achtereenvolgende woensdagen van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur gegeven in het leercentrum van de Rabobank aan de Rottenburgseweg 25 in Middelharnis. De kosten bedragen € 80,00. In dit bedrag is alles inbegrepen, zoals gebruik laptop, koffie/thee, etc. De Rabobank sponsort de cursus door het leercentrum kosteloos ter beschikking te stellen.

Inschrijven
Een succes, zo kan het wel genoemd worden. De cursussen die georganiseerd zijn, konden zich verheugen in het maximale aantal deelnemers. Op 21 maart wordt gestart met een nieuwe lessencyclus. Ook deze is volledig bezet. Daarna is het vakantie. Op 5 september gaan Marinus van Balen en Leo Kloet weer enthousiast aan de slag. Voor die cursus zijn nog lege plekken beschikbaar. Informatie inwinnen en inschrijven kan via: mbalen2@gmail.com, tel.: 06-20631663, Leo Kloet 06-53244161  enwww.seniorweb-middelharnis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant