Afbeelding

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018

Actueel 234 keer gelezen

Op woensdag 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert aan het einde van deze dag een uitslagenavond. Tijdens deze avond kunnen de politieke partijen en belangstellenden samen de uitslagen van de verkiezingen volgen. De avond vindt plaats in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. Vanaf 21.00 uur is de zaal open. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Voor de inwoners van Goeree-Overflakkee is het de eerste keer dat men voor deze gemeente kan stemmen tijdens de reguliere gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingen voor de leden van de huidige gemeenteraad vonden plaats in november 2012 en waren herindelingsverkiezingen. Inmiddels bestaat de gemeente Goeree-Overflakkee ruim vijf jaar en is het tijd om een nieuwe gemeenteraad voor het eiland te kiezen. Op 21 maart 2018 kunnen inwoners hun stem uitbrengen op het kandidaat-raadslid van hun keuze.

Uitslagenavond
Woensdagavond 21 maart 2018 om 21.00 uur sluiten de stembureaus. Vanaf dat moment start de uitslagenavond in het Prieel in De Staver in Sommelsdijk. Tijdens de avond maakt burgemeester Ada Grootenboer de tussentijdse uitslagen bekend bij 25 procent, 50 procent, 75 procent en 100 procent van de getelde stembureaus. Maikel Coomans, onder andere bekend als journalist van RTV Rijnmond, is de gespreksleider van de avond. Op verschillende momenten tijdens de avond gaat hij in gesprek met de lijsttrekkers van de politieke partijen en vraagt hij de kandidaten om reacties op de voorlopige tussentijdse uitslagen. Ook is een sfeerimpressie van de totale verkiezingsdag te bekijken. Belangstellenden zijn van harte welkom om samen met de kandidaten de uitslagen van de verkiezingen live te volgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant