Afbeelding

Tot 15 jaar celstraf voor martelingen Goeree-Overflakkee

Actueel 513 keer gelezen

Rotterdam - De rechtbank heeft celstraffen tot 15 jaar opgelegd aan de verdachten van gruwelijke mishandelingen in juni 2016 in Oude Tonge, Battenoord en Sommelsdijk, waarbij de slachtoffers zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld zijn. Zo werd een van de slachtoffers met een airsoftwapen beschoten, verwurgd en moest hij ontlasting eten. Ook werd hij verkracht met een honkbalknuppel. De rechtbank spreekt in haar uitspraken over martelingen.

De twee hoofdverdachten in deze zaken, Lionel van G. uit Oude-Tonge en Jacob S. uit Achthuizen hebben beiden 15 jaar cel opgelegd gekregen voor vrijheidsberoving, ernstige mishandeling, verkrachting en feitelijk aanranding van de eerbaarheid en afpersing van de drie slachtoffers. Tommie M. uit Oud-Beijerland gaat zes jaar de cel in voor zijn bijdrage aan de mishandelingen. Jerry B. uit Abbenbroek, die de mishandelingen voor een deel had gefilmd, heeft een gevangenisstraf van 35 maanden opgelegd gekregen, waarvan tien voorwaardelijk. Spijkenisser Richard B. heeft een deels voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen: 180 dagen met aftrek van voorarrest waarvan 141 dagen voorwaardelijk. Daarnaast heeft hij een taakstraf gekregen van 120 uur. Ook Denise K., de ex-vriendin van S. heeft een taakstraf opgelegd gekregen, te weten 90 uur met aftrek van het voorarrest.

Daarnaast dienen de verdachten de slachtoffers een schadevergoeding te betalen variërend van € 3.000,00 tot ruim € 27,500.00.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant