Afbeelding

Feestelijke opening Oosterschelde woningen Zuidwester Hernesseroord

Actueel 867 keer gelezen

Middelharnis - Dinsdag 20 februari vierde Zuidwester vierde de feestelijke opening van de 48 Oosterschelde woningen en een jeugdhonk op het terrein Hernesseroord in Middelharnis.

Cliënten en hun verwanten, medewerkers Zuidwester, relaties, leveranciers die betrokken waren bij de bouw, een heuse lenteman; het was een gezellige drukte.
Bianca Hoitzing, regiomanager regio Goeree-Overflakkee Zuidwester, heette iedereen in Brasserie Dok16 van harte welkom. Architect Michiel van der Wielen vertelde in het kort iets over de totstandkoming van de woningen vanaf de eerste tekeningen tot aan de oplevering. Hij overhandigde, namens alle leveranciers die bij de bouw betrokken zijn, een cheque voor de aanschaf van een home cinema set voor in het nieuwe jeugdhonk. Ook Esther Kruit, landschapsarchitecte, was kort aan het woord. "Er is nu nog weinig van te zien, maar zodra de tuinen gereed en ingericht zijn ziet het er vanaf de buitenkant ook heel mooi en gezellig uit." Esther gaf de cliënten en medewerkers kistjes met bloembollen, zodat zij ook zelf al in de tuinen aan de slag kunnen.

Enorm blij
Een lenteman op paard en wagen begeleidde alle aanwezigen naar de nieuwbouwwoningen. De cliënten openden zelf hun eigen woning door middel van het losmaken van een grote strik. In de woningen proostten de cliënten, hun verwanten en de begeleiders op hun nieuwe woning en kregen ze allemaal een attentie in de vorm van een chocoladesleutel. De cliënten zijn enorm blij met hun nieuwe woning. "Ik heb nu zelfs een eigen badkamer en keukentje", vertelt een cliënt met een grote glimlach.

Oosterschelde woningen 
Sinds januari 2017 werd er, door Delta Techniek en bouwbedrijf De Vries en Verburg, hard gewerkt aan het realiseren van zes nieuwe woningen op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Iedere woning bestaat uit acht appartementen. Zo kan er samen met de cliënten gekeken worden wat voor hen de beste ondersteuningsvorm is. Meer in een groep of misschien toch meer zelfstandig? In de buurt van de woningen staat ook een Jeugdhonk; een multifunctionele locatie voor onder andere dagbesteding en recreatie.

Duurzaam
Dit nieuwbouwproject is het meest duurzame zorgcomplex van Zuidwester en misschien zelfs wel van Nederland! Warmte en koeling worden namelijk geleverd via 'aardwarmte', zo gaan zonnepanelen het grootste deel van de stroomopwekking verzorgen. Daarnaast is dit het eerste complex van Zuidwester dat een volledig elektronisch toegankelijkheidssysteem heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant