Afbeelding

Helinium gaat door met SideKick project

Actueel 493 keer gelezen

Hellevoetsluis - Als nieuwe brugklasser komt er nogal wat op je af bij de overstap naar een middelbare school. Je bent plotseling weer de jongste van de school in een veel groter gebouw en met allemaal nieuwe gezichten. Wat is het dan fijn dat er een ervaren leerling uit de bovenbouw voor je klaar kan staan die je helpt om je zo snel mogelijk thuis te voelen op je nieuwe school.

Helinium heeft de afgelopen 2 jaar geëxperimenteerd met het SideKick project in de mavo-afdeling. Vanaf het begin van het schooljaar werden leerlingen uit het 4e leerjaar gekoppeld aan een groepje van ongeveer 4 leerlingen uit het eerste leerjaar. Door betrokken te zijn bij de diverse introductieactiviteiten en een intensief contact tijdens de eerste maanden konden al snel vele vragen beantwoord worden en hebben de nieuwe leerlingen een voortvarende start van het schooljaar gemaakt.

Ook tijdens het schooljaar was er nog regelmatig contact. De SideKick gaf bijvoorbeeld ook informatie door aan de mentor en vakdocenten van de brugklassers.

De 4e jaars leerlingen zijn unaniem lovend over het project. De brugklassers waren ook blij met deze extra grote broer of zus op het Helinium. En er is goed nieuws: Helinium gaat komend schooljaar door met het project en het zelfs nog uitbreiden zodat er de komende jaren voor nog meer leerlingen een SideKick klaar staat zodra je de school binnenloopt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant