Afbeelding

Soroptimistclub Goeree-Overflakkee in actie voor School for Justice

Actueel 284 keer gelezen

Middelharnis - School for Justice, ten bate van dit goede doel organiseert de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee op 6 maart een  filmavond. In de Rabozaal van het Diekhuus zal de film Suffragettes, worden vertoond, aanvang 19.30 uur. Kaartjes a €12,50 zijn verkrijgbaar via aanmelding.soroptimistGO@gmail.com.

Suffragette, een film over de strijd voor vrouwenrechten en vrouwenkiesrecht in het Verenigd Koninkrijk rond 1912. Ruim een eeuw geleden. Toch hebben heden ten dage heel veel meisjes en jonge vrouwen op deze wereld niet het recht om te kiezen of in vrijheid te leven. Hoewel het onmogelijk is de ware omvang van het probleem vast te stellen, wordt geschat dat in India alleen al 1,2 miljoen kinderen worden uitgebuit voor commerciële seks, waarvan de overgrote meerderheid meisjes betreft.

School for Justice, het goede doel waar Soroptimist Nederland in 2017 en 2018 voor gekozen heeft is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. De School for Justice leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen. School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna studeren zij 5 jaar Rechten om zo hun bachelor of Law te behalen. Een van de beste universiteiten van India biedt dit unieke programma aan. 

Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u gaan naar You tube; School for Justice in een paar minuten wordt een beeld geschetst wat deze meisjes is aan gedaan en hoe gemotiveerd zij zijn om diegene verantwoordelijk achter de tralies te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant