Afbeelding

Watersnoodmuseumbus gaat voor het eerst op pad

Actueel 289 keer gelezen

Ouwerkerk – Dinsdag 6 februari ging de speciale Watersnoodmuseumbus voor het eerst rijden. De eerste schoolkinderen die gratis vervoerd werden naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kwamen van openbare basisschool Theo Thijssen uit Zierikzee, groep 5 met 22 leerlingen en hun lerares Greetje Slegt. De bus is mogelijk gemaakt met sponsoring van Zeeuwse Rabobanken. Directievoorzitter Ad de Korte van Rabobank Oosterschelde gaf het vertreksein die morgen.

De watersnoodramp is onderdeel van de Canon van Nederland. Daarom biedt het museum (basis)scholen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Watersnoodmuseum met behulp van de Watersnoodmuseumbus. Vervoerskosten vormen namelijk vaak een drempel voor scholen.

Het project in Ouwerkerk haakt aan op de plannen uit het nieuwe regeerakkoord; daarin staat dat het kabinet wil investeren in het toegankelijk maken van cultuurhistorie voor de schooljeugd. Directeur Siemco Louwerse van het Watersnoodmuseum hierover: ''Het Kabinet zegt in het nieuwe regeerakkoord dat ze geld wil investeren in het zichtbaar maken van cultuurhistorische plaatsen en de schooljeugd daar meer bij wil betrekken met als leidraad de nationale canon; eigenlijk lopen wij daar met deze Watersnoodmuseumbus op vooruit. De Rabobanken geven met deze steun al invulling aan hun lokale betrokkenheid. Zo komt alles bij elkaar."

Inmiddels hebben zich al zoveel scholen aangemeld voor de Watersnoodmuseumbus naar Ouwerkerk, dat de bus tot aan de zomer volgeboekt is.

De bus (zie foto) is mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Rabobank Oosterschelde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant