Afbeelding

WNF-Rangers 'claimen' getijdengebied bij Haringvliet

Actueel 500 keer gelezen

Nederland heeft sinds vandaag een Rangerdelta. Jongeren van de WNF-Rangerclub hebben met acteur en oud-ranger Niek Roozen een rangervlag geplant in het getijdengebied bij het Haringvliet. Met deze actie vraagt de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds (WNF), die dit jaar 50 jaar bestaat, aandacht voor herstel van de natuur in de Nederlandse delta.

De WNF-Rangerclub voert al een halve eeuw succesvolle acties voor bedreigde soorten zoals de orang-oetan, de Afrikaanse olifant, de haai en de tijger. En ook dichtbij huis komen Nederlandse kinderen al jaren op voor natuur. Zo'n 25 jaar geleden is het mede dankzij een WNF-Rangeractie gelukt om natuur te herstellen in de Millingerwaard langs de rivier de Waal. Verderop in de Biesbosch was de jeugdclub in de jaren 80 betrokken bij het uitzetten van bevers, waar het tegenwoordig weer goed mee gaat. En in 2012 mochten WNF-Rangers de steur na vijftig jaar afwezigheid uitzetten in Nederlandse wateren.

Kier
En nu richten de jongeren hun pijlen op de delta. Volgend jaar gaan de Haringvlietsluizen op een kier en dan kunnen trekvissen zoals zalm en steur weer de rivieren op zwemmen. Voordat het zo ver is wordt de natuur een handje geholpen door organisaties als WNF.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant