Afbeelding

Daling aantal WW-uitkeringen

Actueel 198 keer gelezen

Regio - Het aantal WW-uitkeringen in de arbeidsmarktregio's Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond is ook in november 2017 licht gedaald. Door toename van het aantal mensen dat online winkelt, neemt het aantal webwinkels toe. Hierdoor ontstaat er meer werk voor bezorgers, inkopers, logistiek medewerkers en ICT'ers.

Eind november 2017 verstrekt UWV in de arbeidsmarktregio's Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond tezamen 35.282 WW-uitkeringen: een daling van 0,8%. Landelijk is het aantal WW-uitkeringen afgenomen met 1,8%. De grootste daling in de drie arbeidsmarktregio's vond plaats in het onderwijs, de bouwnijverheid, gezondheidszorg, welzijn & cultuur en de handel.

Nederlanders winkelen steeds vaker online, waardoor het aantal webwinkels sterk is toegenomen. Deze toename heeft veel nieuwe werkgelegenheid opgeleverd, zo blijkt uit de notitie Kansen in webwinkels van UWV.
Dit geldt ook voor Groot Rijnmond: waren er in 2007 nog 615 webwinkels, in 2017 zijn dit er 3.585. Dit betekent echter niet dat zij de fysieke winkel in de winkelstraat geheel hebben vervangen. Het aantal fysieke winkels daalde licht van 11.440 in 2007 naar 10.860 in 2017.

Relatief schaars in Groot Rijnmond zijn onder andere ICT'ers, inkopers en vrachtwagenchauffeurs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant