De begroting is financieel in evenwicht waardoor de gemeente onder de lichtste vorm van financieel toezicht door de provincie valt.
De begroting is financieel in evenwicht waardoor de gemeente onder de lichtste vorm van financieel toezicht door de provincie valt.

Gemeenteraad stelt begroting voor 2018 vast

Actueel 542 keer gelezen

Donderdagavond 9 november is de begroting voor 2018 door de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft, door middel van keuzes, een structureel sluitende begroting gemaakt.

De begroting is opgebouwd uit vier programma's (leefbaarheid, aandacht voor jong en oud, versterking van de economie en burger, bestuur en financiën) en uitgewerkt in thema's. Per thema ligt vast wat de belangrijkste doelstellingen zijn die gerealiseerd moeten worden. Daarnaast is bepaald hoeveel geld dat thema mag kosten. In deze begroting is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de door de gemeenteraad meegegeven kaders en met de wensen van de gemeenteraad voor nieuw beleid. Enkele voorbeelden van de in de begroting opgenomen speerpunten zijn:
- Financiële ruimte nieuw beleid
- Uitvoering VCP Ouddorp II
- Wegenbeheerplan 2018-2022
- Uitvoering Speelnota
- Ondersteuning netwerkopbouw Paulina.nl
- Taalondersteuning anderstaligen
- Hogere bijdrage restauratie molens
- Promotieplan gemeentelijke bedrijfskavels
- Programma Smart Water
- Nieuwbouw Edudelta
- Actualisatie Meerjaren Onderhoudsplan gebouwen
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant