De Portugese zangeres mastersopraan Sara Moreira Marques rengt Shakespeare's werk muzikaal tot leven.
De Portugese zangeres mastersopraan Sara Moreira Marques rengt Shakespeare's werk muzikaal tot leven.

Portugese zangeres brengt Shakespeare tot leven

Actueel 197 keer gelezen

Middelharnis - Muziek en literatuur: een prachtige klassieke combinatie. Ter ere van het vierhonderdste sterfjaar van William Shakespeare hebben Stichting ProArte, de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta deze geniale toneelschrijver het afgelopen jaar muzikaal in het zonnetje gezet. Maandag 20 november is deze bijzondere muzikale voorstelling te zien in het Diekhuus.

Zo brengt de Portugese zangeres mastersopraan Sara Moreira Marques Shakespeare's werk muzikaal tot leven. Onder meer As you like it, Twelfth night, Hamlet, Much ado about nothing: Het zijn niet de minste stukken, die sopraan Sara Moreira Marques onder begeleiding van pianist Aart den Ouden ten gehore brengt. Jannie den Ouden-Muller zal de muzikale passages voorzien van een levendige introductie over Shakespeare. Gezamenlijk weven zij een literair-muzikaal kleed, waarop woord en klank in een schitterend samenspel bij elkaar komen. De muziek is geschreven door Roger Quilter.
Na afloop van de voorstelling staat er een heerlijke luxe lunch voor uw klaar in de foyer. Voor iedereen die een heerlijk lunchoptreden vol muziek en literatuur wil beleven, is dit een unieke kans.
Stichting ZIJN – toegang €17,50 / leden bibliotheek €15,00 / Rabobankzaal / 11.00 uur. Reserveren www.hetdiekhuus.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant