Afbeelding

Leerlingenconcert piano en dwarsfluit Muziekgebouw GO

Actueel 433 keer gelezen

Het nieuwe cursusjaar is in volle gang, dus de hoogste tijd voor een eerste uitvoering. Het is voor de leerlingen van het muziekgebouw een prachtige gelegenheid om een concert te geven voor publiek. Een onmisbare toevoeging aan hun muziekopleiding. Op dinsdagavond 14 november is het de beurt aan de piano- en dwarsfluitleerlingen van de docenten Piet Westhoeve en Lisette van den Broek in de prachtige Rabobankzaal van het Diekhuus. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis.

Op de piano zullen zeven leerlingen zich laten horen, waaronder Daniëlle Grootenboer (zij speelt ook in het fluitensemble!) die de prachtige muziek van Yann Tiersen uit de film 'Amélie' speelt. Ook Gerson van den Boogert speelt een groot stuk, Nuvole Bianche van Einaudi en Bart-Jan Boot met een prachtige Arabesque van Debussy. Verder zijn van de partij enkele super leuke stukjes uit de methodes, kortom een breed scala aan piano muziek!

Er zijn negen dwarsfluitoptredens, waaronder twee ensembles. Zeer gevarieerd in niveau en stijl. Piet Westhoeve zal vijf dwarsfluitoptedens begeleiden op de piano. 
Zo hoort u onder andere Mathilde van der Veer met het vrolijke stukje Flappie Flamingo. Inge de Ronde en Naomi v.d. Boogert spelen het levendige stuk Deux Pappilons van Kronke, waarin u de vlinders om elkaar heen hoort buitelen en als het ware elkaar ziet achtervolgen. Dit keer een flink aandeel met invloeden vanuit de volksmuziek. Zo speelt Geke de Geus twee traditionele volksliedjes uit Schotland en uit Mexico, maar hoort u ook Rinke de Groot die het eerste deel speelt van de Sonate van Martinu, waarin invloeden van de volksmuziek duidelijk doorklinken.

Een compleet nieuw ensemble speelt twee delen uit een prachtig trio van Zempleni, een Hongaarse componist, waarin de opzwepende ritmes uit de volksmuziek doorklinken, als ook de dromerige verstilling van het Hongaarse platteland.
Het dwarsfluitkwintet speelt een bijzondere bewerking voor piccolo, fluit, altfluit en basfluit van een deel uit Midzomernachtsdroom. Het beroemde orkestwerk van Mendelssohn.

www.facebook.com/muziekgebouwgo

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant