Duizenden bezoekers kwamen naar de Brouwersdam om hun idolen tijdens dit Europees kampioenschap te bewonderen.
Duizenden bezoekers kwamen naar de Brouwersdam om hun idolen tijdens dit Europees kampioenschap te bewonderen.

Derde editie Dam-X freestyle windsurfen groot succes

Actueel 310 keer gelezen

De derde editie van Dam-X was een groot succes! Hét watersportevenement waar de top uit het freestyle windsurfen hun beste tricks lieten zien! Duizenden bezoekers kwamen naar de Brouwersdam om hun idolen tijdens dit Europees kampioenschap te bewonderen.

Vooral op donderdag en vrijdag was er voldoende wind om het EK te kunnen varen waardoor er op zondag een officiële uitslag was van de EFPT tour. Bij de dames eindigde Sarah-Quita Offringa op plaats 1, Maaike Huvermann op plaats 2 en Arianne Aukes op plaats 3. Aangezien er deelnemers uit 15 landen waren was dit een schitterend resultaat. Bij de heren eindigde Jacopo Testa uit Italië op plaats 1, Sam Esteve uit Frankrijk op plaats 2 en Yentel Caers uit België op plaats 3.

Belevenis
Ook voor de bezoekers was er van alles te zien en beleven. Windsurf en sup clinics watebubbles, indo boards, vaarexcursies en natuurlijk het Friday Night Event maakten het evenement DAM-X tot een groot succes. Op vrijdagavond zag de Kabbelaarsbank er idyllisch uit met zijn vele lichtjes. De avondshow met GV Delta Sport, Flyboard4you en de tow-in deelnemers was spectaculair. Het evenement werd bezocht door maar liefst 7500 bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant