Cornelius Bezuijen uit groep acht werd kampioen. Hij las prachtig voor uit het boek
Cornelius Bezuijen uit groep acht werd kampioen. Hij las prachtig voor uit het boek ""Blauwe plekken"" van Anke de Vries.

Bibbers in je buik en voorleeskampioen

Actueel 716 keer gelezen

Goedereede Havenhoofd - In de afgelopen weken werd op basisscholen de jaarlijks kinderboekenweek gevierd. Voor de christelijke scholen was het thema "Bibbers in je buik; je hoeft niet bang te zijn want God is bij je".

Op de Eben Haezerschool te Goedereede Havenhoofd is een prachtige moderne schoolbibliotheek. Een actieve groep ouders zet zich onder begeleiding van een specialist van de regionale bibliotheek hiervoor in. In de schoolbibliotheek was een knutselmiddag voor de kinderen. Natuurlijk ontbrak de boekenmarkt niet en veel kinderen gingen met een nieuw of tweede hands boek voor een koopje weer naar huis. Leerlingen uit de bovenbouw lazen voor aan de kleuters. De kinderboekenweek werd geopend met het boek de Gruffalo; dit vrolijke prentenboek gaat over een muisje dat aan alle kanten bedreigd wordt maar op een slimme manier haar angsten overwint. Door leerlingen van groep 5 en 6 werd dit boek voor alle kinderen van de school uitgespeeld.
Tot slot is er altijd de voorleeswedstrijd. Voor een volle zaal met kinderen lazen tien enthousiaste voorlezers uit groep 7 en 8 uit hun favoriete boek. Ook is er altijd een deskundige jury. Dit jaar was juf Fienna Diepenhorst de voorzitter van de jury. Samen met bibliotheek moeders en Levi Dekker, de voorzitter van de kinderraad, hadden zij de moeilijke opgave om de voorleeskampioen van de Eben Haezerschool te kiezen.

Cornelius Bezuijen
Cornelius Bezuijen uit groep acht werd kampioen! Hij las prachtig voor uit het boek ""Blauwe plekken"" van Anke de Vries. Cornelius zal de school vertegenwoordigen op de volgende eilandelijke voorleesronde later in het jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant